Мари: Можда наредне године буду посљедње кад...

Најбољи тенисер на свету каже да његове игре на највишем нивоу неће трајати још дуго.

Тенис 20.06.2017 | 13:30
Мари: Можда наредне године буду посљедње кад...
Он је у недавном интервјуу за ББЦ изјавио да жели да ужива и пружи максимум у наредне три године јер добри резултати неће трајати заувек.

Мари је до првог места на листи дошао у каснијој фази каријере, али лошим резултатима у првој половини сезоне није угрозио свој ренкинг. Следи му онај тежи део године у коме је током 2016. доминирао, па брани велики број бодова.

"Знам неке играче којима је ишло добро до половине њихових тридесетих година, али то можда неће бити случај са мном", признаје Мари.

Британски тенисер је прошле године освојио Вимблдон, а играо је у финалу Ролан Гароса. Ове године су се у финалу састали Вавринка и Надал, а Мари није одбранио прошлогодишњи резултат јер је заустављен у полу.

"Можда наредних неколико година буду последње године када имам шансу да се такмичим за Гренд слемове и на највећим турнирима. Не знам колико дуго ћу још моћи да играм за нешто попут тога. Хоћу да на сваком турниру на коме играм извучем максимум"

Титула на лондонском мастерсу и олимпијско злато у Рију такође су нека од постигнућа из прошле године. Завршни мастерс му је у директном финалном окршају са Ђоковићем и донео прво место на АТП листи.

"Много је очекивања током предстојећег периода па то може бити мало стресно – али тренутно могу да 'побегнем' од тога јер сам код куће, спавам у свом кревету и моја породица је са мном", рекао је Мари, који пре Вимблдона игра на Квинсу.

"Старији сам и имам више искуства како да се носим са тим притиском. Притисак и стрес на мене можда више не утичу толико као када сам био млађи", закључује Британац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар