Mari: Možda naredne godine budu posljednje kad...

Najbolji teniser na svetu kaže da njegove igre na najvišem nivou neće trajati još dugo.

Tenis 20.06.2017 | 13:30
Mari: Možda naredne godine budu posljednje kad...
On je u nedavnom intervjuu za BBC izjavio da želi da uživa i pruži maksimum u naredne tri godine jer dobri rezultati neće trajati zauvek.

Mari je do prvog mesta na listi došao u kasnijoj fazi karijere, ali lošim rezultatima u prvoj polovini sezone nije ugrozio svoj renking. Sledi mu onaj teži deo godine u kome je tokom 2016. dominirao, pa brani veliki broj bodova.

"Znam neke igrače kojima je išlo dobro do polovine njihovih tridesetih godina, ali to možda neće biti slučaj sa mnom", priznaje Mari.

Britanski teniser je prošle godine osvojio Vimbldon, a igrao je u finalu Rolan Garosa. Ove godine su se u finalu sastali Vavrinka i Nadal, a Mari nije odbranio prošlogodišnji rezultat jer je zaustavljen u polu.

"Možda narednih nekoliko godina budu poslednje godine kada imam šansu da se takmičim za Grend slemove i na najvećim turnirima. Ne znam koliko dugo ću još moći da igram za nešto poput toga. Hoću da na svakom turniru na kome igram izvučem maksimum"

Titula na londonskom mastersu i olimpijsko zlato u Riju takođe su neka od postignuća iz prošle godine. Završni masters mu je u direktnom finalnom okršaju sa Đokovićem i doneo prvo mesto na ATP listi.

"Mnogo je očekivanja tokom predstojećeg perioda pa to može biti malo stresno – ali trenutno mogu da 'pobegnem' od toga jer sam kod kuće, spavam u svom krevetu i moja porodica je sa mnom", rekao je Mari, koji pre Vimbldona igra na Kvinsu.

"Stariji sam i imam više iskustva kako da se nosim sa tim pritiskom. Pritisak i stres na mene možda više ne utiču toliko kao kada sam bio mlađi", zaključuje Britanac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar