Тони Блер дијели савјет Макрону

Бивши британски премијер Тони Блер савјетовао је новоизабраном предсједнику Француске Емануелу Макрону да се усредсреди на "оно што је заиста важно", умјесто да троши сувише политичког капитала на реформе које неће донијети значајне промјене.

Свијет 13.05.2017 | 10:13
Тони Блер дијели савјет Макрону
Бивши британски лидер, чију репутацију је угрозила подршка коју је пружио инвазији на Ирак на челу са САД 2003, истакао је у ауторском тексту за париски "Монд" да је најтежи дио мандата за њега била "имплементација", саветујући Макрона да оформи тимове који ће се фокусирати "само на постизање циља".

Блер (64), са којим многи пореде Макрона (39), честитао му је на убједљивој изборној побједи над лидерком крајње деснице Марин Ле Пен, преноси АФП.

"Одавно тврдим да је једини начин да се ефикасно сузбије популистичко незадовољство и гњев - пружање правих одговора на изазове које глобализација поставља", написао је Блер, који је на мјесту премијера био од 1997. до 2007. године.

Он истиче да је "политика напредног центра једини начин да се популизам порази".

Бивши британски премијер је упозорио новог француског предсједника да не изгуби из вида да је француски народ гласао за "нешто ново и другачије", али је признао да "људи увијек генерално подржавају промјене, али се, нажалост, потом често не слажу са појединачним промјенама".

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Несто ново

13.05.2017 08:28

Да се деси је за оцекивати ,али ста??? Савјетник је унистијо Ирак,Либију,Сирију,па и кумовао у БХ и Србији итд. Ко је следеци....??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

13.05.2017 09:33

Ма то су болесници са сифром као и нас миле.

Name

Игор Бања Лука

13.05.2017 08:44

Страсно, Блер који је лазирао нападе по Лондону и лазирао информације како Ираq намјерава нуклеарно да нападне Еуропу дјели савјете неком. Боље да се дрзи свог распада од разједињеног краљевства у коме црнци престављају вецину у главноме граду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паса.

13.05.2017 11:39

Коме такви нуде савете,или це банкротирати "или улазе у рат.

ОДГОВОРИТЕ