Toni Bler dijeli savjet Makronu

Bivši britanski premijer Toni Bler savjetovao je novoizabranom predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu da se usredsredi na "ono što je zaista važno", umjesto da troši suviše političkog kapitala na reforme koje neće donijeti značajne promjene.

Svijet 13.05.2017 | 10:13
Toni Bler dijeli savjet Makronu
Bivši britanski lider, čiju reputaciju je ugrozila podrška koju je pružio invaziji na Irak na čelu sa SAD 2003, istakao je u autorskom tekstu za pariski "Mond" da je najteži dio mandata za njega bila "implementacija", savetujući Makrona da oformi timove koji će se fokusirati "samo na postizanje cilja".

Bler (64), sa kojim mnogi porede Makrona (39), čestitao mu je na ubjedljivoj izbornoj pobjedi nad liderkom krajnje desnice Marin Le Pen, prenosi AFP.

"Odavno tvrdim da je jedini način da se efikasno suzbije populističko nezadovoljstvo i gnjev - pružanje pravih odgovora na izazove koje globalizacija postavlja", napisao je Bler, koji je na mjestu premijera bio od 1997. do 2007. godine.

On ističe da je "politika naprednog centra jedini način da se populizam porazi".

Bivši britanski premijer je upozorio novog francuskog predsjednika da ne izgubi iz vida da je francuski narod glasao za "nešto novo i drugačije", ali je priznao da "ljudi uvijek generalno podržavaju promjene, ali se, nažalost, potom često ne slažu sa pojedinačnim promjenama".

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nesto novo

13.05.2017 10:28

Da se desi je za ocekivati ,ali sta??? Savjetnik je unistijo Irak,Libiju,Siriju,pa i kumovao u BH i Srbiji itd. Ko je sledeci....??

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

13.05.2017 11:33

Ma to su bolesnici sa sifrom kao i nas mile.

Name

Igor Banja Luka

13.05.2017 10:44

Strasno, Bler koji je lazirao napade po Londonu i lazirao informacije kako Iraq namjerava nuklearno da napadne Europu djeli savjete nekom. Bolje da se drzi svog raspada od razjedinjenog kraljevstva u kome crnci prestavljaju vecinu u glavnome gradu.

ODGOVORITE
Name

Pasa.

13.05.2017 13:39

Kome takvi nude savete,ili ce bankrotirati "ili ulaze u rat.

ODGOVORITE