ФРА: Балотели и Ница приближили Монако титули!

Џин из Марсеља се усправио, Тован потопио Каен! Олимпик на путу који води у Лигу Европе после победе од 5:1.  Бордо се саплео против дављеника! Дижону слађи бод! Жирондинци и даље у трци за Европу - 0:0.  Фудбалери Нице савладали су на свом стадиону Пари Сен Жермен резултаом 3:1, у 35. колу француског шампионата.  Титулу сте хтели? Не да Балотели! Сада водећи Монако има три бода више и утакмицу мање од Парижана и трофеј им је буквално на дохват руке.

Фудбал 01.05.2017 | 10:15
ФРА:  Балотели и Ница приближили Монако титули!
Тријумфом Нице највише су се обрадовали фудбалери Монака, пошто су се Парижани далеко од титуле.

Голом Марија Балотелија у 26. минуту домаћини су повели на ’Алијанц Ривијери’ и минимланим вођством фудбалери Нице одлазе на одмор.

Прво полувреме обележио је неспортски потез Единсона Каванија, који је прво оборио противничког игрча, а потом му коленима стао на леђа, за шта је добио жути картон.

На старту другог дела меча, нови шок за ’Свеце’ приредио је Рикардо сјајним ударцем са ивице шеснаестерца.

Гости су смањили у 64. минуту преко Маркињоса, али је тачку на меч и коначан резултат поставио Донис у судијској надокнади.

Парижани су у финишу меча остали без два играча, пошто је у 90. Тијаго Мота зарадио директан црвени картон јер је главом ударио противничког играча, да би и Ди Марија због неопрезног старта морао раније у свлачионицу.

Монако је на путу да освоји титулу пошто има три бода више и утакмицу мање од Пари Сен Жермена.

Слави Ница, али слави и Монако. Фудбалери тима са Азурне обале победио је на свом терену Пари Сен Жермен са 3:1 у дербију 35. кола Лиге 1 и тако га директно саплео у борби за шампионску титулу.

Сада водећи Монако има три бода више и утакмицу мање од Парижана и трофеј им је буквално на дохват руке.

Марио Балотели начео је ПСЖ и трасирао пут ка победи, а гости из престонице су утакмицу завршили са чак два играча мање.

Играо се 26. минут када је Балотели на ивици казненог простора преварио чуваре и послео пројектил у горњи десни угао гола Парижана. То му је био 14. првенствени гол у сезони.

Нови ударац ПСЖ-у задао је Рикардо Переира у 48. минуту после додавања Јунеса Беланде, а 15 минута касније наду Парижанима вратио је Маркињос.

После тога ПСЖ је нападао, створио неколико шанси, а Ница је вребала шансу из контранапада. Један такав у 90. минуту искористио је Анастазиос Донис у првом минуту судијске надокнаде.

Одмах након тога црвени картон зарадио је Тијаго Мота због ударања противничког играча, а у другом минуту надокнаде иста судбина снашла је Анхела ди Марију.

У раније одиграним мечевима, Дижон и Бордо су одиграли без голова. Милан Гајић је био на клупи ’Жиродинаца’, док Вукашин Јовановић није био у саставу.

Марсељ је убедљивим резултатом у гостим савладао Каен - 5:1.

Марсељ је ове сезоне краљ ремија, али када победи, онда то ради се стилом и много голова. Данас је у гостима екипа Рудија Гарсије торпедовала Каен са 5:1 и докопала се петог места које води у Лигу Европе следеће сезоне.

Био је то, уједно, осми узастопни меч Марсеља без пораза у националном шампионату и потврда да је великан стабилизовао форму.

Херој дана био је Флоријан Тован. Момак из Орлеана је био права енигма за одбрану гостујуће екипе, постигао је хет-трик, наместио је један гол, а могао је још који пут да се упише у стрелце.

Први гол дао је већ у другом минуту, у 63. минуту је други пут савладао противничког чувара мреже, а коначан резултат поставио је минут пре краја утакмице.

Поред Тована, одличну партију пружио је и Максим Лопез, дете Олимпика, који је спаковао два комада у мрежу Каена. Најбољи стрелац Каена Иван Сантини поготком је само ублажио пораз.

Иначе, ово је фудбалерима Каена био шести првенстени неуспех у претходних осам утакмица, а последњу победу уписао је 26. фебруара.

Стадион Гастон Жерар није се нагледао квалитетног фудбала. Уместо голова, две велике нуле и коначни резултат 0:0 у сусрету Дижона и Бордоа.

Али, слађи бод отишао је на рачун дављеника из срца Француске. Дижону озбиљно гори под ногама, пошто се налази на истом броју бодова као и Каен који би, ако би се сезона сад завршила, имао још једну шансу да се кроз доигравање домогне опстанка. Притом, Нанси има бод мање, а Бастија на зачељу табеле, само два бода минуса.

Зато је Дижон с пуним правом прославио четврти бод у последња два кола и коначно видео дешавања изнад површине.

Није било много доброг фудбала током 90 минута игре. Много шутева, али премало квалитетних прилика да се дође до гола. Премало да би се утакмица прогласила узбудљивом. Већ, у најмању руку, досадном. 

Бордо је направио кикс какав се можда није очекивао после три узастопне победе. Али, Жирондинци су и поред овог бода остали у трци за место које води у Европу. Мада, сада Марсељ дише за вратом и има тек бод мање. 

ЛИГА 1 - 35. коло

Петак
Анже - Лион 1:2 (0:2)
/Н'Доје 49 - Валбуена 17, Фекир 41/

Субота
Монако - Тулуз 3:1 (0:0)
/Глик 49, Мбапе 64, Лемар 75 - Тојвонен 46/

Генган - Сент Етјен 0:2 (0:0)
/Пајо 61, Амума 86пен/

Бастија - Рен 1:0 (0:0)
/Кривели 68/

Мец - Нанси 2:1 (1:1)
/Сар 28, Нгет 53 - Мауаса 41/

Монпеље - Лил 0:3 (0:1)
/Де Превиј 13пен, Сека 56, Терије 75/

Нант - Лоријан 1:0 (0:0)
/Сала 89/

Недеља
Каен - Марсељ 1:5 (1:3)
/Сантини 9 - Тован 2, 63, 89, Лопез 5, 27/

Дижон - Бордо 0:0

Ница - ПСЖ 3:1 (1:0)
/Балотели 26, Переира 48, Донис 90 - Маркињос 64/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар