FRA: Baloteli i Nica približili Monako tituli!

Džin iz Marselja se uspravio, Tovan potopio Kaen! Olimpik na putu koji vodi u Ligu Evrope posle pobede od 5:1.  Bordo se sapleo protiv davljenika! Dižonu slađi bod! Žirondinci i dalje u trci za Evropu - 0:0.  Fudbaleri Nice savladali su na svom stadionu Pari Sen Žermen rezultaom 3:1, u 35. kolu francuskog šampionata.  Titulu ste hteli? Ne da Baloteli! Sada vodeći Monako ima tri boda više i utakmicu manje od Parižana i trofej im je bukvalno na dohvat ruke.

Fudbal 01.05.2017 | 10:15
FRA:  Baloteli i Nica približili Monako tituli!
Trijumfom Nice najviše su se obradovali fudbaleri Monaka, pošto su se Parižani daleko od titule.

Golom Marija Balotelija u 26. minutu domaćini su poveli na ’Alijanc Rivijeri’ i minimlanim vođstvom fudbaleri Nice odlaze na odmor.

Prvo poluvreme obeležio je nesportski potez Edinsona Kavanija, koji je prvo oborio protivničkog igrča, a potom mu kolenima stao na leđa, za šta je dobio žuti karton.

Na startu drugog dela meča, novi šok za ’Svece’ priredio je Rikardo sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Gosti su smanjili u 64. minutu preko Markinjosa, ali je tačku na meč i konačan rezultat postavio Donis u sudijskoj nadoknadi.

Parižani su u finišu meča ostali bez dva igrača, pošto je u 90. Tijago Mota zaradio direktan crveni karton jer je glavom udario protivničkog igrača, da bi i Di Marija zbog neopreznog starta morao ranije u svlačionicu.

Monako je na putu da osvoji titulu pošto ima tri boda više i utakmicu manje od Pari Sen Žermena.

Slavi Nica, ali slavi i Monako. Fudbaleri tima sa Azurne obale pobedio je na svom terenu Pari Sen Žermen sa 3:1 u derbiju 35. kola Lige 1 i tako ga direktno sapleo u borbi za šampionsku titulu.

Sada vodeći Monako ima tri boda više i utakmicu manje od Parižana i trofej im je bukvalno na dohvat ruke.

Mario Baloteli načeo je PSŽ i trasirao put ka pobedi, a gosti iz prestonice su utakmicu završili sa čak dva igrača manje.

Igrao se 26. minut kada je Baloteli na ivici kaznenog prostora prevario čuvare i posleo projektil u gornji desni ugao gola Parižana. To mu je bio 14. prvenstveni gol u sezoni.

Novi udarac PSŽ-u zadao je Rikardo Pereira u 48. minutu posle dodavanja Junesa Belande, a 15 minuta kasnije nadu Parižanima vratio je Markinjos.

Posle toga PSŽ je napadao, stvorio nekoliko šansi, a Nica je vrebala šansu iz kontranapada. Jedan takav u 90. minutu iskoristio je Anastazios Donis u prvom minutu sudijske nadoknade.

Odmah nakon toga crveni karton zaradio je Tijago Mota zbog udaranja protivničkog igrača, a u drugom minutu nadoknade ista sudbina snašla je Anhela di Mariju.

U ranije odigranim mečevima, Dižon i Bordo su odigrali bez golova. Milan Gajić je bio na klupi ’Žirodinaca’, dok Vukašin Jovanović nije bio u sastavu.

Marselj je ubedljivim rezultatom u gostim savladao Kaen - 5:1.

Marselj je ove sezone kralj remija, ali kada pobedi, onda to radi se stilom i mnogo golova. Danas je u gostima ekipa Rudija Garsije torpedovala Kaen sa 5:1 i dokopala se petog mesta koje vodi u Ligu Evrope sledeće sezone.

Bio je to, ujedno, osmi uzastopni meč Marselja bez poraza u nacionalnom šampionatu i potvrda da je velikan stabilizovao formu.

Heroj dana bio je Florijan Tovan. Momak iz Orleana je bio prava enigma za odbranu gostujuće ekipe, postigao je het-trik, namestio je jedan gol, a mogao je još koji put da se upiše u strelce.

Prvi gol dao je već u drugom minutu, u 63. minutu je drugi put savladao protivničkog čuvara mreže, a konačan rezultat postavio je minut pre kraja utakmice.

Pored Tovana, odličnu partiju pružio je i Maksim Lopez, dete Olimpika, koji je spakovao dva komada u mrežu Kaena. Najbolji strelac Kaena Ivan Santini pogotkom je samo ublažio poraz.

Inače, ovo je fudbalerima Kaena bio šesti prvensteni neuspeh u prethodnih osam utakmica, a poslednju pobedu upisao je 26. februara.

Stadion Gaston Žerar nije se nagledao kvalitetnog fudbala. Umesto golova, dve velike nule i konačni rezultat 0:0 u susretu Dižona i Bordoa.

Ali, slađi bod otišao je na račun davljenika iz srca Francuske. Dižonu ozbiljno gori pod nogama, pošto se nalazi na istom broju bodova kao i Kaen koji bi, ako bi se sezona sad završila, imao još jednu šansu da se kroz doigravanje domogne opstanka. Pritom, Nansi ima bod manje, a Bastija na začelju tabele, samo dva boda minusa.

Zato je Dižon s punim pravom proslavio četvrti bod u poslednja dva kola i konačno video dešavanja iznad površine.

Nije bilo mnogo dobrog fudbala tokom 90 minuta igre. Mnogo šuteva, ali premalo kvalitetnih prilika da se dođe do gola. Premalo da bi se utakmica proglasila uzbudljivom. Već, u najmanju ruku, dosadnom. 

Bordo je napravio kiks kakav se možda nije očekivao posle tri uzastopne pobede. Ali, Žirondinci su i pored ovog boda ostali u trci za mesto koje vodi u Evropu. Mada, sada Marselj diše za vratom i ima tek bod manje. 

LIGA 1 - 35. kolo

Petak
Anže - Lion 1:2 (0:2)
/N'Doje 49 - Valbuena 17, Fekir 41/

Subota
Monako - Tuluz 3:1 (0:0)
/Glik 49, Mbape 64, Lemar 75 - Tojvonen 46/

Gengan - Sent Etjen 0:2 (0:0)
/Pajo 61, Amuma 86pen/

Bastija - Ren 1:0 (0:0)
/Kriveli 68/

Mec - Nansi 2:1 (1:1)
/Sar 28, Nget 53 - Mauasa 41/

Monpelje - Lil 0:3 (0:1)
/De Previj 13pen, Seka 56, Terije 75/

Nant - Lorijan 1:0 (0:0)
/Sala 89/

Nedelja
Kaen - Marselj 1:5 (1:3)
/Santini 9 - Tovan 2, 63, 89, Lopez 5, 27/

Dižon - Bordo 0:0

Nica - PSŽ 3:1 (1:0)
/Baloteli 26, Pereira 48, Donis 90 - Markinjos 64/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar