Интервју - Гудурић из потпуно другог угла: Желео сам да будем фудбалер, идол ми је Бодирога!

Сан ми је трофеј Евролиге пред навијачима Црвене звезде! Миљеник Звездиних Делија дао веома заниљив интервју за званични сајт елитног кошаркашког такмичења.

Кошарка 07.04.2017 | 13:15
Интервју - Гудурић из потпуно другог угла: Желео сам да будем фудбалер, идол ми је Бодирога!
Звездина „звезда у успону" Марко Гудурић био је један од играча који су били на висини задатка када је српски шампион пролазио кроз кризу резултата у последњих неколико недеља, а већ колико сутра у Истанбулу од њега се може очекивати да погура свој тим на путу ка још једној великој евролигашкој победи - највећој у овој сезони.

У занимљивом интервјуу за званични сајт Евролиге Гудурић се присетио самих почетака кошаркашке каријере, присетио све којим је спортом желео да се бави пре кошарке, али и ко су му били идоли и шта му је велики сан.

"Био сам велики фудбалски фан, почетак бављења кошарком је био "инцидент", доживео сам једну повреду на стопалу, а сада сам срећан због тога", уз осмех је започео миљеник Звездине публике.

Србија из године у годину рађа велике таленте, а једним од великих талената српске кошарке сматра се и Звездин тројкаш.

"Србија је кошаршака земља. Толико титула, толико успеха, Дејан Бодирога је био мој идол. Не можете да направите успех без жртвовања и напорног рада. Сваки тренинг и вежбу треба да одрадите на најбољи могући начин".

Марко Гудурић је поред Луке Дончића, Анта Жижића, Чедија Османа и АлександраВезенкова, кандидат за "Звезду у успону" ове сезоне. Иако је врстан шутер за себе не воли да каже да је изразити тројкаш.

"Јесте, могу да погодим, али волим да кажем како сам "ол араунд" играч. Велика је част бити међу пет играча који могу да освоје тај трофеј. У свакој утакмици имам велику жељу да победим, у сваком мечу желим да се надмећем, због тога сам и почео да тренирам".

Иако је недавно напунио 22. рођендан времена за славеље у жестоком ритму није било, али рођенданске жеље и снови увек постоје.

"Нисам имао тако велику прославу, с обзиром да сам имао тренинг. Тако да није било прославе. Као рођендански поклон, ако могу нешто да бирам, то би била би титула у Евролиги са Црвеном звездом пред нашим навијачима у Београду. То је мој сан".

Посебну фасцинацију за љубитеље кошарке широм Старог континента представља атмосфера коју праве навијачи српског шампиона.

"Наши навијачи су буквално шести играч на терену. Осећај је "супер луд", они почињу да певају песму пре химне Евролиге, то је сада ритуал. Ви не можете да чујете химну у Београду".

За крај - најлепши осећај у кошарци...

"Када постигнете кош и чујете звук мрежице, то је најлепша ствар у кошарци - тај звук", закључио је Марко Гудурић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар