Intervju - Gudurić iz potpuno drugog ugla: Želeo sam da budem fudbaler, idol mi je Bodiroga!

San mi je trofej Evrolige pred navijačima Crvene zvezde! Miljenik Zvezdinih Delija dao veoma zaniljiv intervju za zvanični sajt elitnog košarkaškog takmičenja.

Košarka 07.04.2017 | 13:15
Intervju - Gudurić iz potpuno drugog ugla: Želeo sam da budem fudbaler, idol mi je Bodiroga!
Zvezdina „zvezda u usponu" Marko Gudurić bio je jedan od igrača koji su bili na visini zadatka kada je srpski šampion prolazio kroz krizu rezultata u poslednjih nekoliko nedelja, a već koliko sutra u Istanbulu od njega se može očekivati da pogura svoj tim na putu ka još jednoj velikoj evroligaškoj pobedi - najvećoj u ovoj sezoni.

U zanimljivom intervjuu za zvanični sajt Evrolige Gudurić se prisetio samih početaka košarkaške karijere, prisetio sve kojim je sportom želeo da se bavi pre košarke, ali i ko su mu bili idoli i šta mu je veliki san.

"Bio sam veliki fudbalski fan, početak bavljenja košarkom je bio "incident", doživeo sam jednu povredu na stopalu, a sada sam srećan zbog toga", uz osmeh je započeo miljenik Zvezdine publike.

Srbija iz godine u godinu rađa velike talente, a jednim od velikih talenata srpske košarke smatra se i Zvezdin trojkaš.

"Srbija je košaršaka zemlja. Toliko titula, toliko uspeha, Dejan Bodiroga je bio moj idol. Ne možete da napravite uspeh bez žrtvovanja i napornog rada. Svaki trening i vežbu treba da odradite na najbolji mogući način".

Marko Gudurić je pored Luke Dončića, Anta Žižića, Čedija Osmana i AleksandraVezenkova, kandidat za "Zvezdu u usponu" ove sezone. Iako je vrstan šuter za sebe ne voli da kaže da je izraziti trojkaš.

"Jeste, mogu da pogodim, ali volim da kažem kako sam "ol araund" igrač. Velika je čast biti među pet igrača koji mogu da osvoje taj trofej. U svakoj utakmici imam veliku želju da pobedim, u svakom meču želim da se nadmećem, zbog toga sam i počeo da treniram".

Iako je nedavno napunio 22. rođendan vremena za slavelje u žestokom ritmu nije bilo, ali rođendanske želje i snovi uvek postoje.

"Nisam imao tako veliku proslavu, s obzirom da sam imao trening. Tako da nije bilo proslave. Kao rođendanski poklon, ako mogu nešto da biram, to bi bila bi titula u Evroligi sa Crvenom zvezdom pred našim navijačima u Beogradu. To je moj san".

Posebnu fascinaciju za ljubitelje košarke širom Starog kontinenta predstavlja atmosfera koju prave navijači srpskog šampiona.

"Naši navijači su bukvalno šesti igrač na terenu. Osećaj je "super lud", oni počinju da pevaju pesmu pre himne Evrolige, to je sada ritual. Vi ne možete da čujete himnu u Beogradu".

Za kraj - najlepši osećaj u košarci...

"Kada postignete koš i čujete zvuk mrežice, to je najlepša stvar u košarci - taj zvuk", zaključio je Marko Gudurić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar