Зашто сви мрзе Голден Стејт?!

Некадашњи НБА шампион детаљно објаснио зашто ривали не воле Стефа Карија, Кевина Дурента и остале "ратнике".

Кошарка 07.04.2017 | 12:50
Зашто сви мрзе Голден Стејт?!
Голден Стејт Вориорси постали су у ери Стефа Карија, Клеја Томпсона и саиграча синоним за брзу, атрактивну и разноврсну кошарку. Уз то и веома успешну, јер су франшизи 2015. донели и титулу.

Доласком Кевина Дурента међу "ратнике", ниво респекта, али и непријатељства који ривали осећају према њима постигао се на још већи ниво, јер су и они постали још јачи.

Питање: "Зашто их толико не воле?" често се може чути, а одговор је покушао да пружи Мета Ворлд Пис, освајач шампионског прстена са Лејкерсима (2010).

Уосталом, ни он не крије да их не воли.

"Превише су добри. Мрзим добре тимове. Мрзим тимове који су добри, јер то значи да ја губим. А, као кошаркаш - све схватам веома лично. Морате смислити начин да победите те момке, али проблем је што су заиста тим. Они су права дефиниција тима и док у многим другим екипама појединци иступају у први план, Голден Стејт је ТИМ".

Према његовим мишљењу, већина још није ни схватила шта раде Вориорси и како функционишу, да би уопште кренули њиховим путем.

"У ситуацији сте да покушавате да победите тим који је три године у предности у односу на вас. Вориорси су годинама и годинама испред, далеко испред осталих екипа".

Познатом кошаркашу, који се некада звао "Рон Артест", свиђа се и понашање играча Стива Кера.

"Они не вређају, они се забављају. Схватате шта причам? Дрејмонд Грин говори 'прљаво', али када се подвуче црта, они се само забављају, а остали то схватају лично, зато што се забављају на њихов рачун. Против њих заиста немате шансу. Голден Стејт је годинама и годинама испред других..."

Дакле, зашто их не воле?

"То има смисла, јер против њих не можете ништа да урадите. Не знам да ли је то љубомора, али како да их победим? Како да савладам Голден Стејт?", насмејао се Ворлд Пис.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар