Zašto svi mrze Golden Stejt?!

Nekadašnji NBA šampion detaljno objasnio zašto rivali ne vole Stefa Karija, Kevina Durenta i ostale "ratnike".

Košarka 07.04.2017 | 12:50
Zašto svi mrze Golden Stejt?!
Golden Stejt Voriorsi postali su u eri Stefa Karija, Kleja Tompsona i saigrača sinonim za brzu, atraktivnu i raznovrsnu košarku. Uz to i veoma uspešnu, jer su franšizi 2015. doneli i titulu.

Dolaskom Kevina Durenta među "ratnike", nivo respekta, ali i neprijateljstva koji rivali osećaju prema njima postigao se na još veći nivo, jer su i oni postali još jači.

Pitanje: "Zašto ih toliko ne vole?" često se može čuti, a odgovor je pokušao da pruži Meta Vorld Pis, osvajač šampionskog prstena sa Lejkersima (2010).

Uostalom, ni on ne krije da ih ne voli.

"Previše su dobri. Mrzim dobre timove. Mrzim timove koji su dobri, jer to znači da ja gubim. A, kao košarkaš - sve shvatam veoma lično. Morate smisliti način da pobedite te momke, ali problem je što su zaista tim. Oni su prava definicija tima i dok u mnogim drugim ekipama pojedinci istupaju u prvi plan, Golden Stejt je TIM".

Prema njegovim mišljenju, većina još nije ni shvatila šta rade Voriorsi i kako funkcionišu, da bi uopšte krenuli njihovim putem.

"U situaciji ste da pokušavate da pobedite tim koji je tri godine u prednosti u odnosu na vas. Voriorsi su godinama i godinama ispred, daleko ispred ostalih ekipa".

Poznatom košarkašu, koji se nekada zvao "Ron Artest", sviđa se i ponašanje igrača Stiva Kera.

"Oni ne vređaju, oni se zabavljaju. Shvatate šta pričam? Drejmond Grin govori 'prljavo', ali kada se podvuče crta, oni se samo zabavljaju, a ostali to shvataju lično, zato što se zabavljaju na njihov račun. Protiv njih zaista nemate šansu. Golden Stejt je godinama i godinama ispred drugih..."

Dakle, zašto ih ne vole?

"To ima smisla, jer protiv njih ne možete ništa da uradite. Ne znam da li je to ljubomora, ali kako da ih pobedim? Kako da savladam Golden Stejt?", nasmejao se Vorld Pis.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar