ЕЛ - Слотер пред Звезду: Утакмица каква се сања!

Кошаркаш Дарушафаке Маркус Слотер рекао је да његовом клубу неће бити лако против Црвене звезде у одлучујућој утакмици за пласман у четвртфинале Евролиге.

Кошарка 07.04.2017 | 14:15
ЕЛ - Слотер пред Звезду: Утакмица каква се сања!
Дарушафака и Звезда ће се у петак састати у последњем колу регуларног дела, а победник ће завршити као осми на табели и постати последњи учесник Топ 8 фазе.

"Звезда има веома добар, талентован тим, са младим и искусним играчима, тако да наравно неће бити лако да се победи. Звезду краси добар шут за три поена, а посебно одбрана, коју играју веома жестоко, агресивно, тако да је пред нама велики изазов. Играње такве утакмице је одлична ствар за професионалног спортисту и такмичара. Ово је утакмица коју смо сањали", казао је Слотер.

Амерички кошаркаш је навео да ће велики плус за Дарушафаку бити то што ће играти као домаћин и да су сви, играчи и навијачи, "спремни да дају 100 одсто од себе, а и више од тога".

Он је рекао да ће предстојећа утакмица бити потпуно другачија од оне из првог кола, када је Дарушафака победила Звезду у Београду после великог преокрета.

"Не смемо да им дозволимо отворене шутеве, посебно за три поена, и морамо да контролишемо рекет. Ако упростимо игру, имамо веће шансе. Нису нам потребни узбудљиви потези, само једноставно, скок, шут и дати све од себе до самог краја", рекао је Слотер.

По његовим речима, предност турске екипе може да буде и то што је у налету, са серијом од неколико важних победа.

"Имамо добар моментум, посебно после велике победе у гостима против Бамберга. Показали смо велики карактер и нисмо се опуштали", закључио је Американац.

Утакмица ће се играти у петак од 19 часова у Истанбулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар