EL - Sloter pred Zvezdu: Utakmica kakva se sanja!

Košarkaš Darušafake Markus Sloter rekao je da njegovom klubu neće biti lako protiv Crvene zvezde u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale Evrolige.

Košarka 07.04.2017 | 14:15
EL - Sloter pred Zvezdu: Utakmica kakva se sanja!
Darušafaka i Zvezda će se u petak sastati u poslednjem kolu regularnog dela, a pobednik će završiti kao osmi na tabeli i postati poslednji učesnik Top 8 faze.

"Zvezda ima veoma dobar, talentovan tim, sa mladim i iskusnim igračima, tako da naravno neće biti lako da se pobedi. Zvezdu krasi dobar šut za tri poena, a posebno odbrana, koju igraju veoma žestoko, agresivno, tako da je pred nama veliki izazov. Igranje takve utakmice je odlična stvar za profesionalnog sportistu i takmičara. Ovo je utakmica koju smo sanjali", kazao je Sloter.

Američki košarkaš je naveo da će veliki plus za Darušafaku biti to što će igrati kao domaćin i da su svi, igrači i navijači, "spremni da daju 100 odsto od sebe, a i više od toga".

On je rekao da će predstojeća utakmica biti potpuno drugačija od one iz prvog kola, kada je Darušafaka pobedila Zvezdu u Beogradu posle velikog preokreta.

"Ne smemo da im dozvolimo otvorene šuteve, posebno za tri poena, i moramo da kontrolišemo reket. Ako uprostimo igru, imamo veće šanse. Nisu nam potrebni uzbudljivi potezi, samo jednostavno, skok, šut i dati sve od sebe do samog kraja", rekao je Sloter.

Po njegovim rečima, prednost turske ekipe može da bude i to što je u naletu, sa serijom od nekoliko važnih pobeda.

"Imamo dobar momentum, posebno posle velike pobede u gostima protiv Bamberga. Pokazali smo veliki karakter i nismo se opuštali", zaključio je Amerikanac.

Utakmica će se igrati u petak od 19 časova u Istanbulu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar