Ацо Петровић: Нећу Хезоњу терати пушком...

Селектор Хрватске лошу вест из НБА лиге није прихватио "здраво за готово".

Кошарка 01.04.2017 | 20:15
Ацо Петровић: Нећу Хезоњу терати пушком...
Марио Хезоња шокирао је јавност изјавом да у септембру неће наступати за репрезентацију Хрватске на Еуробаскету.

Млади кошаркаш Орланда, који је уз национални тим био претходна три лета, рекао је да ће се током паузе у НБА лиги посветити тренинзима како би напредовао у каријери.

Та одлука била је изненађујућа за Хрвате, будући да је селектор Александар Петровић недавно боравио у САД и посетио све хрватске играче који наступају у НБА лиги, а Хезоња му тада није ни наговестио могућност да му се не одазове на позив у репрезентацију.

Иако вести "преко баре" нису добре, Александар Петровић их није прихватио као коначне.

"Та његова одлука је нови моменат за мене и не знам шта бих рекао... Мислим да је Хезоња тренутно мало фрустриран својим статусом у клубу", изјавио је за хрватске медије Петровић.

Он је најавио да ће разговарати са младим играчем, који не игра баш важну улогу у тиму Орланда.

"Треба га сада пустити на миру, да се заврши сезона и да се све слегне. Причаћу са њим опет средином јуна, па ћемо видети. Волео бих да промени мишљење, али нећу га терати пушком да игра за Хрватску", у свом стилу рекао је селектор Хрватске.

Хрватска, која је прошле године, са Хезоњом, стигла до четвртфинала Олимпијских игара у Рију, на Еуробаскету ће играти у групи Ц, у Клужу, заједно са селекцијама Шпаније, Чешке, Црне Горе, Мађарске и Румуније.

Еуробаскет 2017 играће се од 31. августа до 17. септембра у четири земље - Турској, Финској, Румунији и Израелу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар