Aco Petrović: Neću Hezonju terati puškom...

Selektor Hrvatske lošu vest iz NBA lige nije prihvatio "zdravo za gotovo".

Košarka 01.04.2017 | 20:15
Aco Petrović: Neću Hezonju terati puškom...
Mario Hezonja šokirao je javnost izjavom da u septembru neće nastupati za reprezentaciju Hrvatske na Eurobasketu.

Mladi košarkaš Orlanda, koji je uz nacionalni tim bio prethodna tri leta, rekao je da će se tokom pauze u NBA ligi posvetiti treninzima kako bi napredovao u karijeri.

Ta odluka bila je iznenađujuća za Hrvate, budući da je selektor Aleksandar Petrović nedavno boravio u SAD i posetio sve hrvatske igrače koji nastupaju u NBA ligi, a Hezonja mu tada nije ni nagovestio mogućnost da mu se ne odazove na poziv u reprezentaciju.

Iako vesti "preko bare" nisu dobre, Aleksandar Petrović ih nije prihvatio kao konačne.

"Ta njegova odluka je novi momenat za mene i ne znam šta bih rekao... Mislim da je Hezonja trenutno malo frustriran svojim statusom u klubu", izjavio je za hrvatske medije Petrović.

On je najavio da će razgovarati sa mladim igračem, koji ne igra baš važnu ulogu u timu Orlanda.

"Treba ga sada pustiti na miru, da se završi sezona i da se sve slegne. Pričaću sa njim opet sredinom juna, pa ćemo videti. Voleo bih da promeni mišljenje, ali neću ga terati puškom da igra za Hrvatsku", u svom stilu rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatska, koja je prošle godine, sa Hezonjom, stigla do četvrtfinala Olimpijskih igara u Riju, na Eurobasketu će igrati u grupi C, u Klužu, zajedno sa selekcijama Španije, Češke, Crne Gore, Mađarske i Rumunije.

Eurobasket 2017 igraće se od 31. avgusta do 17. septembra u četiri zemlje - Turskoj, Finskoj, Rumuniji i Izraelu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar