Откривено кога је Валенсија гледала у Марбељи - опет тај Андрија!

Живковић је поново на радару Слепих мишева!

Фудбал 01.04.2017 | 20:00
Откривено кога је Валенсија гледала у Марбељи - опет тај Андрија!
Данима уназад провлачи се прича око тога кога су то челници Валенсије пратили у Марбељи током сусрета младих селекција Србије и Шведске. 

Шпански медији открили су да је експедиција на челу са спортским директором Хозе Рамоном Алесанком и техничким директором Висентеом посматрала новајлију Немању Максимовића, али португалски новинари изнели су и другу страну медаље. 

Наиме, Валенсија је поново исказала интересовање за Андријом Живковићем, кога је тражила још у времену док је млади репрезентативац Србије носио опрему Партизана. На крају се Живковић одлучио за Бенфику, али изгледа да тим са Местаље не одустаје од намере да ангажује вихорног крилног нападача. 

Живковић је био један од најбољих појединаца у српском тиму на поменутом сусрету са Шведском, пошто је био стрелац првог гола, а одиграо је свих 90 минута. 

Иначе, Валенсија ће покушати да искористи добре односе са управом Бенфике како би обезбедила Живковићев потпис. Наиме, први човек Валенсије Петер Лим дуго је био уско повезан као један од људи од поверења Бенфикиног председника Луис Филипеа Виеире, а добри односи настављени су и у годинама када је Лим преузео Слепе мишеве. 

Само последњих година Валенсија је од Бенфике купила Родрига (30.000.000 евра), Енца Переза (25.000.000 евра), Андреа Гомеса (20.000.000 евра) и Жоаоа Кансела (15.000.000 евра). 

Живковић је после периода адаптације на Лужу просто експлодирао и на 20 утакмица прибележио чак 10 асистенција. Његова тржишна цена у овом тренутку процењује се на 6.500.000 евра. 

Валенсија очигледно планира да у догледном периоду направи нову српску колонију, налик оној у Бенфики пре три године. Јер, у фокусу је наводно и Филип Костић, кога је шпански тим тражио прошлог лета. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар