Otkriveno koga je Valensija gledala u Marbelji - opet taj Andrija!

Živković je ponovo na radaru Slepih miševa!

Fudbal 01.04.2017 | 20:00
Otkriveno koga je Valensija gledala u Marbelji - opet taj Andrija!
Danima unazad provlači se priča oko toga koga su to čelnici Valensije pratili u Marbelji tokom susreta mladih selekcija Srbije i Švedske. 

Španski mediji otkrili su da je ekspedicija na čelu sa sportskim direktorom Hoze Ramonom Alesankom i tehničkim direktorom Visenteom posmatrala novajliju Nemanju Maksimovića, ali portugalski novinari izneli su i drugu stranu medalje. 

Naime, Valensija je ponovo iskazala interesovanje za Andrijom Živkovićem, koga je tražila još u vremenu dok je mladi reprezentativac Srbije nosio opremu Partizana. Na kraju se Živković odlučio za Benfiku, ali izgleda da tim sa Mestalje ne odustaje od namere da angažuje vihornog krilnog napadača. 

Živković je bio jedan od najboljih pojedinaca u srpskom timu na pomenutom susretu sa Švedskom, pošto je bio strelac prvog gola, a odigrao je svih 90 minuta. 

Inače, Valensija će pokušati da iskoristi dobre odnose sa upravom Benfike kako bi obezbedila Živkovićev potpis. Naime, prvi čovek Valensije Peter Lim dugo je bio usko povezan kao jedan od ljudi od poverenja Benfikinog predsednika Luis Filipea Vieire, a dobri odnosi nastavljeni su i u godinama kada je Lim preuzeo Slepe miševe. 

Samo poslednjih godina Valensija je od Benfike kupila Rodriga (30.000.000 evra), Enca Pereza (25.000.000 evra), Andrea Gomesa (20.000.000 evra) i Žoaoa Kansela (15.000.000 evra). 

Živković je posle perioda adaptacije na Lužu prosto eksplodirao i na 20 utakmica pribeležio čak 10 asistencija. Njegova tržišna cena u ovom trenutku procenjuje se na 6.500.000 evra. 

Valensija očigledno planira da u doglednom periodu napravi novu srpsku koloniju, nalik onoj u Benfiki pre tri godine. Jer, u fokusu je navodno i Filip Kostić, koga je španski tim tražio prošlog leta. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar