ФА куп - Арсенал искалио бијес: 5:0 и шетња у гол петолигаша!

Екипа Арсена Венгера рутински се пласирала у полуфинале ФА купа, убедљиво савладавши Линколн на Емиратима. Без обзира на пораз, гости су исписали историју такмичења.

Фудбал 11.03.2017 | 21:30
ФА куп - Арсенал искалио бијес: 5:0 и шетња у гол петолигаша!
Тежак период и три пораза у претходна четири меча унервозили су фудбалере Арсенала и њихове навијаче. У протеклих 20 дана изгубили су два пута од Бајерна резултатом 1:5 (збирно 2:10), а прошле суботе поражени су и на Енфилу 1:3.

У таквој ситуацији, меч против петолигаша добро је дошао екипи Арсена Венгера да испразни негативну енергију и да колико-толико поврати самопоуздање, без обзира на то колико вечерашњи ривал није био конкурентан за озбиљну борбу.

АРСЕНАЛ - ЛИНКОЛН 5:0 (1:0)

Головима Теа Волкота, Оливијеа Жируа, Алексиса Санчеза, Арона Рамзија и аутоголом Лука Вотерфола, "тобџије" су без велике муке прошле у полуфинале ФА Купа, иако им је било потребно цело прво полувреме да пробију "бункер" нижелигаша.

Штавише, гости из истоименог града могли су и да поведу, да Петр Чех није "скинуо" шут Нејтана Арнолда.

Ипак, када је Тео Волкот у надокнади првог полуремена затресао мрежу за 1:0, навијачи Арсенала могли су да одахну. Голом Оливијеа Жируа одмах после паузе вођство "тобџија" је дуплирано и сан аутсајдера о сензацији почео је да бледи.

Тачку на меч ставио је Арон Рамзи, ушетавши се у гол у 75. минуту, чиме је и ставио тачку на коначно мирно вече на стадиону Арсенала.

Без обзира на пораз, Линколн ће дуго памтити ову сезону, јер је до вечерас избацио чак осам тимова, укључујући и премијерлигаша Барнли и лидера Чемпионшипа Брајтон. Петолигаш је тако оборио рекорд стар 103 године и постао први учесник четвртфинала ФА Купа од 1913. који се не такмичи у професионалним лигама Енглеске.

Раније данас, пласман у полуфинале обезбедио је Манчестер сити, а у наредна два дана сазнаћемо и имена преостала два учесника, након мечева Тотенхем - Милвол (недеља) и Челси - Манчестер јунајтед (понедељак).

Жреб за полуфинале биће одржан већ за два дана, одмах после завршетка утакмице на Стамфорд бриџу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар