FA kup - Arsenal iskalio bijes: 5:0 i šetnja u gol petoligaša!

Ekipa Arsena Vengera rutinski se plasirala u polufinale FA kupa, ubedljivo savladavši Linkoln na Emiratima. Bez obzira na poraz, gosti su ispisali istoriju takmičenja.

Fudbal 11.03.2017 | 21:30
FA kup - Arsenal iskalio bijes: 5:0 i šetnja u gol petoligaša!
Težak period i tri poraza u prethodna četiri meča unervozili su fudbalere Arsenala i njihove navijače. U proteklih 20 dana izgubili su dva puta od Bajerna rezultatom 1:5 (zbirno 2:10), a prošle subote poraženi su i na Enfilu 1:3.

U takvoj situaciji, meč protiv petoligaša dobro je došao ekipi Arsena Vengera da isprazni negativnu energiju i da koliko-toliko povrati samopouzdanje, bez obzira na to koliko večerašnji rival nije bio konkurentan za ozbiljnu borbu.

ARSENAL - LINKOLN 5:0 (1:0)

Golovima Tea Volkota, Olivijea Žirua, Aleksisa Sančeza, Arona Ramzija i autogolom Luka Voterfola, "tobdžije" su bez velike muke prošle u polufinale FA Kupa, iako im je bilo potrebno celo prvo poluvreme da probiju "bunker" niželigaša.

Štaviše, gosti iz istoimenog grada mogli su i da povedu, da Petr Čeh nije "skinuo" šut Nejtana Arnolda.

Ipak, kada je Teo Volkot u nadoknadi prvog poluremena zatresao mrežu za 1:0, navijači Arsenala mogli su da odahnu. Golom Olivijea Žirua odmah posle pauze vođstvo "tobdžija" je duplirano i san autsajdera o senzaciji počeo je da bledi.

Tačku na meč stavio je Aron Ramzi, ušetavši se u gol u 75. minutu, čime je i stavio tačku na konačno mirno veče na stadionu Arsenala.

Bez obzira na poraz, Linkoln će dugo pamtiti ovu sezonu, jer je do večeras izbacio čak osam timova, uključujući i premijerligaša Barnli i lidera Čempionšipa Brajton. Petoligaš je tako oborio rekord star 103 godine i postao prvi učesnik četvrtfinala FA Kupa od 1913. koji se ne takmiči u profesionalnim ligama Engleske.

Ranije danas, plasman u polufinale obezbedio je Mančester siti, a u naredna dva dana saznaćemo i imena preostala dva učesnika, nakon mečeva Totenhem - Milvol (nedelja) i Čelsi - Mančester junajted (ponedeljak).

Žreb za polufinale biće održan već za dva dana, odmah posle završetka utakmice na Stamford bridžu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar