НС РС сутра о извјештају Комисије за референдум

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра извјештај Републичке комисије за спровођење референдума о резултату републичког референдума на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?".

Република Српска 06.02.2017 | 11:39
НС РС сутра о извјештају Комисије за референдум
Према предложеном дневном реду, посланици би требало да разматрају приједлоге закона о основном васпитању и образовању, о високом образовању, о жељезницама Републике Српске, о храни, о измјенама и допунама Закона о музејској дјелатности, те о измјенама и допунама Закона о заштити потрошача у Републици Српској.

На дневном реду су и Нацрт кривичног законика Републике Српске, те нацрти закона о вјештацима Републике Српске, о заштити лица која пријављују корупцију, о општој безбједности производа у Републици Српској, о заштити становништва од заразних болести, те о рударству.

Народна скупштина разматраће и нацрте закона о о Националном парку "Дрина", о измјенама и допунама Закона о нотарима, о измјенама и допунама Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, о измјенама и допуни Закона о здравственим коморама, те о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима.

Народни посланици разматраће и приједлог стратегије транспорта Републике Српске за период 2016-2030. година, Нацрт стратегије научног и технолошког развоја Републике Српске 2017-2021. године – "Знање за развој".

На предложеном дневном реду су и Нацрт стратегије унапређења друштвеног положаја лица са инвалидитетом у Републици Српској 2017-2026, Нацрт стратегије управљања отпадом за период 2017-2026. године.

Парламент Српске разматраће и приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2017. годину, извјештај Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и фондова о пословању за 2015. годину, са извјештајем независног спољног ревизора, годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2015. годину, информацији о активностима Републике Српске у областима регионалне и институционалне сарадање, те о информацију о остваривању права избјеглица, расељених лица и повратника.

Као прва тачка дневног реда предвиђена су посланичка питања и одговори – "Актуелни час".

Почетак сједнице је заказан за сутра у 10.00 часова.

(Саопштење Народне скупштине Републике Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар