Србац: Обрадовали пензионере са 50 КМ

Удружење пензионера општине Србац, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, уручило је једнукратну помоћ од по 50 конвертибилних марака за 300 чланова који примају најнижу пензију од 174,33 КМ и за стотину других пензионера који су болесни или се налазе у тешком материјалном положају.

Република Српска 26.12.2016 | 18:43
Србац: Обрадовали пензионере са 50 КМ
За ову намјену издвојено је укупно 20.000 конвертибилних марака, од чега је општина обезбједила 12 хиљада, а остало Удружење из средстава од чланарине.

„Списак угрожених пензионера сачинио је Управни одбор, а помоћ је дијељена у канцеларији у Српцу и путем предсједника мјесних одбора“, каже предсједник србачког Удружења пензионера Остоја Ромић.

Он додаје да чак 70 одсто од око 2,5 хиљаде пензионера прима пензије у висини до 300 марака. То што једнократном помоћи није обухваћен већи број пензионера и већим износом као што је било раније, правда се тешком економском ситуацијом и проблемима са којима се сусреће локална заједница.

„Задовољни смо што смо успјели да помогнемо бар најугроженијима, како би лакше дочекали предстојеће празнике. Иако је износ готово симболичан, пензионери су се веома обрадовали“, наглашава Ромић.

Пензионери из Српца су се радовали и најављеном повећању пензија од јануара, али и разочарали, јер повећања, највјероватније, неће бити.

Приједлогом општинског буџета за 2017. годину Удружењу пензионера је предвиђено свега 10.000 конвертибилних марака или 35 одсто мање у односу на овогодишње издвајање.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

26.12.2016 18:06

ЦЕСТИТАМО Удрузењу пензионера и Опстини СРБац на њиховој хуманости. Велика је то помоц када се зна да нису у пуно бољем полозају ни други градјани СРБацке Опстине. Сада пенсионери могу умјесто да славе са љубављу радосне СРБСКЕ Бозицне празнике да купе себи конопац да се објесе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

26.12.2016 19:20

Да ли сте господине свјесни ста сте написали?Да ли би савјетовали својим најблизим да се објесе или би тразили нацина како да им помогнете?Истина да је 50 КМ мало новца,али Вас савјет је велика срамота за људски род.

Name

Михаило Микиц

27.12.2016 08:02

Ммм, на ниске сте гране пали кад вам образ вреди само педесет марака. У исто време "политицари" и лопови у БиХ тросе милионе од народа теском муком "зарадјених" пара. Сто сте тразили то сте и добили. Сада узивајте!