Srbac: Obradovali penzionere sa 50 KM

Udruženje penzionera opštine Srbac, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, uručilo je jednukratnu pomoć od po 50 konvertibilnih maraka za 300 članova koji primaju najnižu penziju od 174,33 KM i za stotinu drugih penzionera koji su bolesni ili se nalaze u teškom materijalnom položaju.

Republika Srpska 26.12.2016 | 18:43
Srbac: Obradovali penzionere sa 50 KM
Za ovu namjenu izdvojeno je ukupno 20.000 konvertibilnih maraka, od čega je opština obezbjedila 12 hiljada, a ostalo Udruženje iz sredstava od članarine.

„Spisak ugroženih penzionera sačinio je Upravni odbor, a pomoć je dijeljena u kancelariji u Srpcu i putem predsjednika mjesnih odbora“, kaže predsjednik srbačkog Udruženja penzionera Ostoja Romić.

On dodaje da čak 70 odsto od oko 2,5 hiljade penzionera prima penzije u visini do 300 maraka. To što jednokratnom pomoći nije obuhvaćen veći broj penzionera i većim iznosom kao što je bilo ranije, pravda se teškom ekonomskom situacijom i problemima sa kojima se susreće lokalna zajednica.

„Zadovoljni smo što smo uspjeli da pomognemo bar najugroženijima, kako bi lakše dočekali predstojeće praznike. Iako je iznos gotovo simboličan, penzioneri su se veoma obradovali“, naglašava Romić.

Penzioneri iz Srpca su se radovali i najavljenom povećanju penzija od januara, ali i razočarali, jer povećanja, najvjerovatnije, neće biti.

Prijedlogom opštinskog budžeta za 2017. godinu Udruženju penzionera je predviđeno svega 10.000 konvertibilnih maraka ili 35 odsto manje u odnosu na ovogodišnje izdvajanje.

(BN televizija/S.K.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

26.12.2016 18:06

CESTITAMO Udruzenju penzionera i Opstini SRBac na njihovoj humanosti. Velika je to pomoc kada se zna da nisu u puno boljem polozaju ni drugi gradjani SRBacke Opstine. Sada pensioneri mogu umjesto da slave sa ljubavlju radosne SRBSKE Bozicne praznike da kupe sebi konopac da se objese!

ODGOVORITE
Name

Mmm

26.12.2016 19:20

Da li ste gospodine svjesni sta ste napisali?Da li bi savjetovali svojim najblizim da se objese ili bi trazili nacina kako da im pomognete?Istina da je 50 KM malo novca,ali Vas savjet je velika sramota za ljudski rod.

Name

Mihailo Mikic

27.12.2016 08:02

Mmm, na niske ste grane pali kad vam obraz vredi samo pedeset maraka. U isto vreme "politicari" i lopovi u BiH trose milione od naroda teskom mukom "zaradjenih" para. Sto ste trazili to ste i dobili. Sada uzivajte!