Обама: Добио бих и трећи мандат

Одлазећи амерички предсједник Бара Обама тврди да би добио и трећи мандат за Бијелу кућу и сматра да нација и даље у великој мјери прихвата његову политичку визију.

Свијет 26.12.2016 | 18:25
Обама: Добио бих и трећи мандат
Према америчком уставу, предсједник може бити на тој функцији само два четворогодишња мандата.

Обама, који за око три недјеље завршава свој други мандат, то је изјавио у једној емисији у продукцији ТВ станице Си-Ен-Ен и Универзитета у Чикагу.

Он каже да вјерује да америчка јавност и даље подржава његову напредну визију, иако су Американци у новембру ове године гласали за Доналда Трампа - који заступа политички потпуно суротне ставове.

Обама је, такође, поносан због напретка који је постигнут за вријеме његова два мандата, захваљујући "америчком духу", посебно уочљивом међу млађим генерацијама.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Војтила

26.12.2016 17:40

Јао, како је остарио.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не би

26.12.2016 20:00

Осам година је дуго времена и ниста се добро није Американцима десило. Обама је први и задњи Црни пресједник у историји САД-а. Пробудио је Wхите ангрy ман, ККК је опет у успону итд. Нема ниста од трецег мандата, мој јунаце. Ти слусас оне из Подзвизда ста говоре. Сигорно тако говоре и Трампу. Тебе неце нико познавати док виде да си им скроз бескорисан. Таква је Босна била, а и остаце. Селам се назива из страха, нелагоде од празнине, да се ' опипа' ста онај други мисли. Нема земља на Глобусу гдје цовјеку казес ' како лосе изгледас', а ниси му ниста. Казу да би себе узвисили, а тебе понизили. Јах, мој стари казе да се морам озбиљније позабавити писањем и да имам таленат да казем тацно како је.

Name

Трумп лад

26.12.2016 20:37

Није ми јасно како су се Амери зај.бали два пута. Мора да су мало висе попили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јакако

27.12.2016 12:45

Да би добио к....

ОДГОВОРИТЕ