Obama: Dobio bih i treći mandat

Odlazeći američki predsjednik Bara Obama tvrdi da bi dobio i treći mandat za Bijelu kuću i smatra da nacija i dalje u velikoj mjeri prihvata njegovu političku viziju.

Svijet 26.12.2016 | 18:25
Obama: Dobio bih i treći mandat
Prema američkom ustavu, predsjednik može biti na toj funkciji samo dva četvorogodišnja mandata.

Obama, koji za oko tri nedjelje završava svoj drugi mandat, to je izjavio u jednoj emisiji u produkciji TV stanice Si-En-En i Univerziteta u Čikagu.

On kaže da vjeruje da američka javnost i dalje podržava njegovu naprednu viziju, iako su Amerikanci u novembru ove godine glasali za Donalda Trampa - koji zastupa politički potpuno surotne stavove.

Obama je, takođe, ponosan zbog napretka koji je postignut za vrijeme njegova dva mandata, zahvaljujući "američkom duhu", posebno uočljivom među mlađim generacijama.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vojtila

26.12.2016 17:40

Jao, kako je ostario.....

ODGOVORITE
Name

Ne bi

26.12.2016 20:00

Osam godina je dugo vremena i nista se dobro nije Amerikancima desilo. Obama je prvi i zadnji Crni presjednik u istoriji SAD-a. Probudio je White angry man, KKK je opet u usponu itd. Nema nista od treceg mandata, moj junace. Ti slusas one iz Podzvizda sta govore. Sigorno tako govore i Trampu. Tebe nece niko poznavati dok vide da si im skroz beskorisan. Takva je Bosna bila, a i ostace. Selam se naziva iz straha, nelagode od praznine, da se ' opipa' sta onaj drugi misli. Nema zemlja na Globusu gdje covjeku kazes ' kako lose izgledas', a nisi mu nista. Kazu da bi sebe uzvisili, a tebe ponizili. Jah, moj stari kaze da se moram ozbiljnije pozabaviti pisanjem i da imam talenat da kazem tacno kako je.

Name

Trump lad

26.12.2016 20:37

Nije mi jasno kako su se Ameri zaj.bali dva puta. Mora da su malo vise popili.

ODGOVORITE
Name

Jakako

27.12.2016 12:45

Da bi dobio k....

ODGOVORITE