Ален Стевановић у Турској!

Стари пријатељи поново заједно - Ален Стевановић и Самјуел Ето! Крило Партизана каријеру наставља у Анталији! Партизан се договорио са Турцима око трансфера Алена Стевановића. 

Фудбал 23.12.2016 | 10:30
Ален Стевановић у Турској!
После Грегора Балажица, који је пре неколико дана напустио црно-беле, из Партизана ће на почетку зимског прелазног рока отићи и Ален Стевановић.

Везни фудбалер одлази у Турску... За разлику од првог растанка, од другог ће "ваљак" зарадити.

Стари пријатељи поново заједно - Ален Стевановић и Самјуел Ето! Крило Партизана каријеру наставља у Анталији!

Била је то сезона 2009/2010. Самјуел Ето је тек стигао из Барселоне у замену за Златана Ибрахимовића, решен да Пепу Гвардиоли покаже да се преварио, Ален Стевановић је као талентовани клинац тек промовисан у сениорски погон. Истина, одиграо је за први тим Интера само једну утакмицу, али остаће записано да је имао привилегију да дели свлачионицу са асовима који су баш те сезоне покорили Европу.

Наредног пролећа Ето и Стевановић поново заједно. Само у Анталији.

Крилни фудбалер Партизана ће, наиме, каријеру врло вероватно наставити баш у граду који је међ српским клубовима популаран због велике циркулације клубова током зимских припрема. А тамо је, као некад у Милану, баш Ето главна зверка. Само што овај путСтевановић стиже као играч са већ неким ЦВ-ем иза себе.

Биће му боље да га и на терену оправда, јер Ето се после очајног старта сезоне у Анталији већ опкладио са једним навијачем и поручио му да ће му платити 100.000 евра ако екипа до краја првенства не буде међу првих 10 у Турској. И чим је то изговорио, а имајте на уму да је Анталија у првих осам кола освојила само три бода, кренуле су да се ређају победе. У последњих седам кола чак шест уз један реми и само један пораз. Последица: Анталија на деветом месту.

Стевановићев задатак биће да помогне тиму да покуша да направи још који корак напред. А ако у Анталији имају новца за Ета, вероватно имају и за Алена. Да се поправи стање на рачуну. На Партизанов рачун, писали смо већ, лећи ће 500.000 евра.

Стевановић је у Партизан стигао последњег дана летњег прелазног рока 2015. године. Одиграо је 44 утакмице и постигао шест голова.

Ален се од навијача Партизана опростио почетком децембра на утакмици против Јавора. После једног старта зарадио је посекотину и морао је на ушивање. До краја јесењег дела Суперлиге Србије више није био у протоколу.

У каријери је играо за Интер, Торино, Бари, Торонто, Палермо и Специју.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар