Alen Stevanović u Turskoj!

Stari prijatelji ponovo zajedno - Alen Stevanović i Samjuel Eto! Krilo Partizana karijeru nastavlja u Antaliji! Partizan se dogovorio sa Turcima oko transfera Alena Stevanovića. 

Fudbal 23.12.2016 | 10:30
Alen Stevanović u Turskoj!
Posle Gregora Balažica, koji je pre nekoliko dana napustio crno-bele, iz Partizana će na početku zimskog prelaznog roka otići i Alen Stevanović.

Vezni fudbaler odlazi u Tursku... Za razliku od prvog rastanka, od drugog će "valjak" zaraditi.

Stari prijatelji ponovo zajedno - Alen Stevanović i Samjuel Eto! Krilo Partizana karijeru nastavlja u Antaliji!

Bila je to sezona 2009/2010. Samjuel Eto je tek stigao iz Barselone u zamenu za Zlatana Ibrahimovića, rešen da Pepu Gvardioli pokaže da se prevario, Alen Stevanović je kao talentovani klinac tek promovisan u seniorski pogon. Istina, odigrao je za prvi tim Intera samo jednu utakmicu, ali ostaće zapisano da je imao privilegiju da deli svlačionicu sa asovima koji su baš te sezone pokorili Evropu.

Narednog proleća Eto i Stevanović ponovo zajedno. Samo u Antaliji.

Krilni fudbaler Partizana će, naime, karijeru vrlo verovatno nastaviti baš u gradu koji je međ srpskim klubovima popularan zbog velike cirkulacije klubova tokom zimskih priprema. A tamo je, kao nekad u Milanu, baš Eto glavna zverka. Samo što ovaj putStevanović stiže kao igrač sa već nekim CV-em iza sebe.

Biće mu bolje da ga i na terenu opravda, jer Eto se posle očajnog starta sezone u Antaliji već opkladio sa jednim navijačem i poručio mu da će mu platiti 100.000 evra ako ekipa do kraja prvenstva ne bude među prvih 10 u Turskoj. I čim je to izgovorio, a imajte na umu da je Antalija u prvih osam kola osvojila samo tri boda, krenule su da se ređaju pobede. U poslednjih sedam kola čak šest uz jedan remi i samo jedan poraz. Posledica: Antalija na devetom mestu.

Stevanovićev zadatak biće da pomogne timu da pokuša da napravi još koji korak napred. A ako u Antaliji imaju novca za Eta, verovatno imaju i za Alena. Da se popravi stanje na računu. Na Partizanov račun, pisali smo već, leći će 500.000 evra.

Stevanović je u Partizan stigao poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2015. godine. Odigrao je 44 utakmice i postigao šest golova.

Alen se od navijača Partizana oprostio početkom decembra na utakmici protiv Javora. Posle jednog starta zaradio je posekotinu i morao je na ušivanje. Do kraja jesenjeg dela Superlige Srbije više nije bio u protokolu.

U karijeri je igrao za Inter, Torino, Bari, Toronto, Palermo i Speciju.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar