Видео технологија: Барса и Реал се не слажу!

Тренер Барселоне Луис Енрике оценио увођење видео технологије у фудбал као позитивно.

Фудбал 18.12.2016 | 21:30
Видео технологија: Барса и Реал се не слажу!
Нису ретка питања око којих се не слажу Реал Мадрид и Барселона, а тако је и око видео технологије која је своју премијеру имала на Светском првенству за клубове у Јапану, када је судијама "асистирано из режије" око спорних ситуација...

Првобитно је прегледан детаљ на утакмици Кашиме и Атлетико Насионала, а потом и у мечу Реал Мадрида и Клуб Америке, након којег је нарочито негодовао Лука Модрић.

Хрватски репрезентативац је поручио да "то није фудбал", на шта му је одговорио председник ФИФА Ђани Инфантино и ублажио речи овог везисте, поручивши му да ће другачије реаговати када његов тим буде тај који је можда оштећен.

Јасно је да из одговора Луке Модрића, али и његовог тренера Зинедина Зидана, да у "краљевском клубу" нису одушевљени овом новотаријом у модерном фудбалу, док је сасвим супротна реакција из табора најљућег ривала Барселоне испред које је говорио Луис Енрике.

"Ја сам скроз за ту идеју. У потпуности подржавам све што ће помоћи судијама. Фудбал се развија у том правцу и то је неминовност", казао је тренер Барсе чији је тим претходних недеља имао среће да се на њиховим мечевима није користила видео технологија, због грешака арбитара.

Од наредне сезоне "ВАР" ће се користити у Немачкој, Италији и Француској.

"Потребно је једино порадити на томе који би то инциденти требало да буду анализирани у току утакмицу, али сам скроз за све што може да помогне судијама. Ако то може да им реши недомицу, нећемо их више толико критиковати", објаснио је Енрике.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар