Video tehnologija: Barsa i Real se ne slažu!

Trener Barselone Luis Enrike ocenio uvođenje video tehnologije u fudbal kao pozitivno.

Fudbal 18.12.2016 | 21:30
Video tehnologija: Barsa i Real se ne slažu!
Nisu retka pitanja oko kojih se ne slažu Real Madrid i Barselona, a tako je i oko video tehnologije koja je svoju premijeru imala na Svetskom prvenstvu za klubove u Japanu, kada je sudijama "asistirano iz režije" oko spornih situacija...

Prvobitno je pregledan detalj na utakmici Kašime i Atletiko Nasionala, a potom i u meču Real Madrida i Klub Amerike, nakon kojeg je naročito negodovao Luka Modrić.

Hrvatski reprezentativac je poručio da "to nije fudbal", na šta mu je odgovorio predsednik FIFA Đani Infantino i ublažio reči ovog veziste, poručivši mu da će drugačije reagovati kada njegov tim bude taj koji je možda oštećen.

Jasno je da iz odgovora Luke Modrića, ali i njegovog trenera Zinedina Zidana, da u "kraljevskom klubu" nisu oduševljeni ovom novotarijom u modernom fudbalu, dok je sasvim suprotna reakcija iz tabora najljućeg rivala Barselone ispred koje je govorio Luis Enrike.

"Ja sam skroz za tu ideju. U potpunosti podržavam sve što će pomoći sudijama. Fudbal se razvija u tom pravcu i to je neminovnost", kazao je trener Barse čiji je tim prethodnih nedelja imao sreće da se na njihovim mečevima nije koristila video tehnologija, zbog grešaka arbitara.

Od naredne sezone "VAR" će se koristiti u Nemačkoj, Italiji i Francuskoj.

"Potrebno je jedino poraditi na tome koji bi to incidenti trebalo da budu analizirani u toku utakmicu, ali sam skroz za sve što može da pomogne sudijama. Ako to može da im reši nedomicu, nećemo ih više toliko kritikovati", objasnio je Enrike.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar