Цвајта: Хајденхајмове две праћке разбиле Берлинце у ситне комаде!

Ђаволски посао Нирнберга и бројка „666“! Нирнберг се лепо гостио у Дизелдорфу, реми Дрездена и Карлсруеа.

Фудбал 09.12.2016 | 22:10
Цвајта: Хајденхајмове две праћке разбиле Берлинце у ситне комаде!
Мучио се Хајденхајм на свом терену током октобра и у три меча остварио два ремија и пораз. Зато од старта новембра па до данас Хајденхајм је неумољив као домаћин! После Карлсруеа и Санкт Паулија рецка је урезана и против Унион Берлина у дербију 16. кола, а победа је била најубедљивија ове сезоне на Војт Арени - 3:0.

Хајденхајм је баш изгледао моћно против једног од најозбиљнијих кандидата за пласман у виши ранг такмичења, што се и осетило на терену током 90 минута меча. Гости из престонице константно су пуцали ћорке, док је Хајденхајм искористио све своје шансе и материјализовао их са стилом. Из две праћке с ивице казненог простора и са беле тачке.

Серију голова отворио је Тим Клајдењенст у 34. минуту сусрета, када је добио једну употребљиву лопту од Штрауса и распалио из све снаге. Голман Униона био је немоћан.

Већ у 58. минуту било је 2:0. Овог пута стрелац је био Марк Шнатерер са креча. За крај - мајсторија у режији аустралијског везисте Бена Халорана. Још једна ситуација на самој граници казненог простора и лепо пласирана лопта за трећи погодак и то у последњим тренуцима меча.

Док је Хајденхајм разбијао Унион Берлин, Нирнберг се опет лепо гостио против Фортуне у Дизелдорфу. Нирнберг је остао непоражен и на четвртом узастопном гостовању Црвенима, с тим што је уписана победа и у трећем сусрету.

Интересантно, голови су падали у 6. и 66. минуту. Прво је Бургсталер затресао мрежу, да биТим Матавж тачно сат времена касније поставио коначни резултат.

ЦВАЈТА - 16. КОЛО

Петак:

Хајденхајм - Унион Берлин 3:0 (1:0)
/Клајдењенст 34, Шнатерер 58 пенал, Халоран 90+2/

Фортуна Дизелдорф - Нирнберг 0:2 (0:1)
/Бургсталер 6, Матавж 66/

Динамо Дрезден - Карлсруе 0:0

Субота:

13.00 Бохум - Минхен 1860
13.00 Кајзерслаутерн - АУЕ

Недеља:

13.30 Ајнтрахт Брауншвајг - Арминија Билефелд
13.30 Гројтер Фирт - Санкт Паули
13.30 Сандхаузен - Вирцбургер

Понедељак:

20.15 Штутгарт - Хановер

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар