Cvajta: Hajdenhajmove dve praćke razbile Berlince u sitne komade!

Đavolski posao Nirnberga i brojka „666“! Nirnberg se lepo gostio u Dizeldorfu, remi Drezdena i Karlsruea.

Fudbal 09.12.2016 | 22:10
Cvajta: Hajdenhajmove dve praćke razbile Berlince u sitne komade!
Mučio se Hajdenhajm na svom terenu tokom oktobra i u tri meča ostvario dva remija i poraz. Zato od starta novembra pa do danas Hajdenhajm je neumoljiv kao domaćin! Posle Karlsruea i Sankt Paulija recka je urezana i protiv Union Berlina u derbiju 16. kola, a pobeda je bila najubedljivija ove sezone na Vojt Areni - 3:0.

Hajdenhajm je baš izgledao moćno protiv jednog od najozbiljnijih kandidata za plasman u viši rang takmičenja, što se i osetilo na terenu tokom 90 minuta meča. Gosti iz prestonice konstantno su pucali ćorke, dok je Hajdenhajm iskoristio sve svoje šanse i materijalizovao ih sa stilom. Iz dve praćke s ivice kaznenog prostora i sa bele tačke.

Seriju golova otvorio je Tim Klajdenjenst u 34. minutu susreta, kada je dobio jednu upotrebljivu loptu od Štrausa i raspalio iz sve snage. Golman Uniona bio je nemoćan.

Već u 58. minutu bilo je 2:0. Ovog puta strelac je bio Mark Šnaterer sa kreča. Za kraj - majstorija u režiji australijskog veziste Bena Halorana. Još jedna situacija na samoj granici kaznenog prostora i lepo plasirana lopta za treći pogodak i to u poslednjim trenucima meča.

Dok je Hajdenhajm razbijao Union Berlin, Nirnberg se opet lepo gostio protiv Fortune u Dizeldorfu. Nirnberg je ostao neporažen i na četvrtom uzastopnom gostovanju Crvenima, s tim što je upisana pobeda i u trećem susretu.

Interesantno, golovi su padali u 6. i 66. minutu. Prvo je Burgstaler zatresao mrežu, da biTim Matavž tačno sat vremena kasnije postavio konačni rezultat.

CVAJTA - 16. KOLO

Petak:

Hajdenhajm - Union Berlin 3:0 (1:0)
/Klajdenjenst 34, Šnaterer 58 penal, Haloran 90+2/

Fortuna Dizeldorf - Nirnberg 0:2 (0:1)
/Burgstaler 6, Matavž 66/

Dinamo Drezden - Karlsrue 0:0

Subota:

13.00 Bohum - Minhen 1860
13.00 Kajzerslautern - AUE

Nedelja:

13.30 Ajntraht Braunšvajg - Arminija Bilefeld
13.30 Grojter Firt - Sankt Pauli
13.30 Sandhauzen - Vircburger

Ponedeljak:

20.15 Štutgart - Hanover

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar