Ма, кога још боли брига за сиромашне?!

Бенфика зарадила 12.000.000, али неће да шведском трећелигашу да његових 250.000! Нимало симпатичан гест једног од најбогатијих клубова Европе.

Фудбал 11.11.2016 | 09:00
Ма, кога још боли брига за сиромашне?!
Некоме кусур у пословним трансакцијама, некоме новац који живот значи. Али кога још брига за туђе проблеме? Људи су се одавно удаљили једни од других, па макар и назнака некаквог саосећања постане прва вест на свим светским порталима. Толико је данас ретко бити човек. И постаје све ређе тамо где новца има да се прелива. Баш недавно Бенфика је проглашена за 26. најбогатији клуб на свету, а данас не дозвољава маленом Вастерасу да макар покуша да се домогне шведске треће лиге одбијајући да му исплати његових 250.000 евра?!

Све је почело 2012. када је Бенфика за скромних 60.000 евра откупила тада 16-годишњег Виктора Нилсона Линделофа, суперталентованог штопера Вастераса. У клубу су знали да имају драгуљ у рукама, али нису баш били у позицији да се ценкају. У мору понуда прихватили су Бенфикину, јер су се лисабонски Орлови - између осталог - обавезали да ће уз иницијално обештећење Вастерасу исплатити још 250.000 евра ако Линделоф барем на 10 утакмица португалског првенства или Лиге шампиона буде у стартних 11. Десило се то још у априлу, па су у Вастерасу скочили од радости знајући да су испунили макар једну од бројних клаузула које би укупно обештећење могле да учине значајно већим.

Проблем је, међутим, што Бенфика одбија да исплати малени шведски клуб, јер су наводно све њене обавезе престале када је јуна 2015. продужила уговор са Линделофом?! Вастерас ју је због тога тужио пред Фифом. Прете и редовним судом, јер Фифа за сада не реагује. Нимало изненађујуће. Кога још брига за маленог шведског трећелигаша?

Додуше, Вастерас би са парама од Бенфике регулисао све своје дугове и могао макар да конкурише за промоцију у другу лигу. Са дуговима тамо се не може. Бар не кад је Шведска у питању. Скандинавци су строги: ако немаш апсолутно никакав профит не можеш у ранг изнад.

Иначе, Бенфика је у последњем финансијском извештају пријавила обрт новца од 126.000.000 евра што је према процени компаније Дилојт чини 26. најбогатијим клубом на свету. Имовина клуба процењује се на скоро 500.000.000 евра. Неколико тренутних првотимаца месечно заради више од 660.000 евра колико Вастерас обрне за целу годину.

Првобитним споразумумом, Вастерасу је требало да припадне и проценат од наредне продаје Линделофа. Чини се да Бенфика покушава да оспори и тај не баш ситан детаљ. По специјализованом порталу трансфермаркт.де тренутна вредност Нилсона Линделофа на тржушти износи 12.000.000 евра.

Вастерас још чека својих 250.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар