Раскол у ИСИЛ-у: Вође узеле новац и побјегле

Петорица високих функционера "Исламске држžаве" су украли милионе долара из трезора “калифата“ у Ираку и побјегли у Сирију.

Свијет 07.11.2016 | 07:07
Раскол у ИСИЛ-у: Вође узеле новац и побјегле
Бијесни џихадисти организовали су велику потјеру за одбјеглим вођама, међу којима се према писању свјетских медија налази и први човјек трезора Абу ал Бара ал Катани.

Одбјегле вође углавном су страни или борци из Саудијске Арабије, пише Дејли мејл, и додаје да ће уколико буду ухваћени бјегунци бити убијени.
 
“Инцидент“ се догодио у тренутку када је самопроглашšени калифат "Исламске држžаве" у Мосулу пред падом, с обзиром на то да су ирачки и курдски специјалци на корак од уласка у сам центар града.

Двадесетог дана акције, ирачке снаге су ослободиле стратешку област Хамам Ел-Алил, јужно од Мосула.

"Наше елитне снаге се налазе на само четири километра од мосулског аеродрома", рекао је јуче генерал ирачке војске Рад Шакир Џавдат који предводи јединицу која се прилази Мосулу са јужне стране.

Ирачке снаге су ушле на крајњи исток града у уторак, а у петак су наставили да напредују ка Мосулу, али су се до сада померили само један километар ка граду. На источном фронту у том граду, ирачке снаге налазе се на око 20 километара од центра.

Ирачка војска наставаља операције, али проблем представљају утврђења и бедеми које су џихадисти подигли у у стамбеним насељима. Такође, у граду се налази велики број цивила, за које се страхује да би могли бити употребљени као живи штит.

Мосул је посљедње велико упориште џихадиста и град чији би пад отворио пут ка ослобађању Раке, незваничне престонице калифата Исламске државе.

(Блиц онлине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аха

07.11.2016 10:07

Па само ме интересује на који начин су могли да побјегну из опкољеног Мосула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирсад

07.11.2016 14:06

Орић дао инструкције.Зна нас Наско како изац из опкољене енклаве

Name

Црни

07.11.2016 14:20

Паре отворе сва окрузења