Година од примјене кубанских вакцина

У Србији је од почетка примјене кубанских вакцина против рака плућа "цимавакс" прије годину дана, вакцину примило више од 20 пацијената, а код већине болест је стабилизована, наводи РТС.

Србија 30.10.2016 | 12:40
Година од примјене кубанских вакцина
Онколог Сања Костић из Клиничко болничког центра Бежанијска коса у коме се, као и у Институту у Сремској Каменици, примјењују ове вакцине, рекла је за РТС да су први резултати примјене кубанске вакцине у складу са очекивањима и да је болест код већине пацијената стабилизована.

"Код 24 пацијента примењен је `цимавакс` у комбинацији са хемиотерапијом. У највећем броју случајева постигли смо стабилизацију, пацијенти су добро подносили ову терапију, тако да се болест држи под контролом", рекла је Костићева.

Она је навела да је негдје било више, а негдје мање успјеха, али да, имајући у виду да је ријеч о најтежим пацијентима, сваки корак у њихов лијечењу представља значајно побољшање.

Према њеним ријечима, вакцине, којих је прије годину дана стигло 1.690, за сада има, а пацијенти се сукцесивно укључују у лијечење на основу критеријума који су дефинисани још прије годину дана.

"Отворени смо према свим градовима и пацијенти могу доћи код нас на преглед са овереним упутом, да видимо и проценимо да ли има ефекта да примењујемо `цимавакс`", рекла је Костићева. 

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар