Парастос за покојног митрополита Николаја

У манастиру Успенија Пресвете Богородице у Добруну код Вишеграду данас је служена света архијерејска литургија и одржан парастос поводом годишњице упокојења митрополита дабробосанског Николаја.

Република Српска 22.10.2016 | 13:29
Парастос за покојног митрополита Николаја
Његово високопреосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски и администратор митрополије дабробосанске Григорије служио је свету литургију у оквиру које је у чин ђакона рукоположен Василије Пајевић.



Након упокојене литургије за митрополита Николаја, на парастосу, епископ Григорије је истакао значај његовог духовног, просвјетног и неимарског рада у вођењу митрополије и то у најтежим, па и ратним условима за српски народ и српску православну цркву у Републици Српској.

„Подсјетили смо се данас на митрополита Николаја док је био међу нама, а сад је у царству Аврама, Јакова и свих предака наших", рекао је епископ Григорије.

Он је навео да се у тајни хришћанске смрти, коју Бог додјељује својом бесмртношћу, догађа се да се правда претвара у милост па тако се и прелази из смрти у бесмртни живот.

„Тако некако смрт нема више моћ, она је губи а правда бива умивена милошћу и живот поново добија бесмртну моћ“, додао је епископ Григорије.

Григорије је поручио да је веома важно кад смо на гробовима и кад се сјећамо својих преминулих да знамо да су прошли смрт али су доживјели правду и милост.



Митрополит дабробосански Николај Мрђа преминуо је у 88. години у фочанској болници 27. октобра прошле године. Он је био 60. митрополит на трону дабробосанске митрополије.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар