Тзв. Косово у квалификацијама са ТРИ Амера!

Прописи кажу да је дозвољен наступ само једног натурализованог играча, али ће репрезентација самопроглашене републике очигледно имати већи број странаца.

Кошарка 27.08.2016 | 13:45
Тзв. Косово у квалификацијама са ТРИ Амера!
Након крилног центра Барселоне Џастина Долмана и крилног центра Хапел Јерусалима Шона Џонса, још један амерички интернационалац добио је пасош такозване републике Косово.

Искусни бек Билбаа Скот Бамфорт, бивши играч Севиље и Мурсије, од ове недеље има и пасош тзв. Косова и пријављен је у ФИБА за предстојеће квалификације за Европско првенство.

Репрезентација самопроглашене републике бориће се за пласман на Еуробаскет 2017 у квалификационој Групи Е, а први такмичарски меч одиграће 31. августа у Љубљани, против селекције Словеније.

Неколико дана касније, 3. септембра, такозвано Косово играће ће у Косовској Митровици против Украјине, а 7. септембра ће гостовати Бугарској. Прва фаза квалификација биће окончана 17. септембра, када буду одигране и преостале три утакмице, са обрнутим домаћинствима.

На званичном сајту ФИБА сва три Американца већ су регистрована као чланови репрезентације тзв. Косова, што јасно наводи на закључак да ће свима бити дозвољено да одмах наступе за њу, иако прописи дозвољавају наступ само једног натурализованог играча у ФИБА такмичењима.

Директан пласман на Еуробаскет обезбедиће првопласиране екипе из сваке од седам група, као и четири најуспешније другопласиране селекције. Србија се аутоматски квалификовала одласком на Олимпијске игре у Рио.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар