Средства за пречистач отпадних вода

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и отправник послова у Амбасади Холандије у БиХ Лоес Ламертс данас су у Сарајеву потписали споразум о додјели неповратних средстава од 6,5 милиона евра за изградњу канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини.

Република Српска 27.07.2016 | 15:20
Средства за пречистач отпадних вода
Пројекат изградње система за одвод отпадних вода у Бијељини почео је 2006. године и сада додјелом 6,5 милиона евра холандских средстава стичу се услови за наставак реализације овог веома значајног пројекта за Семберију.

"Реализацијом овој пројекта биће створени бољи услови за живот становништва и развој привреде, те ће значајно допринијети побољшању квалитета воде Дрине, Саве и Дунава", рекао је Беванда.

Ламертсова је навела да се средства реализују путем Холандске организације за развој инфраструктуре ОРИО, а пројекат проводи холандска Агенција за предузетништво.

"Ово је наставак успјешне сарадње и подстрек холандске владе не само Бијељини, већ и цијелој Босни и Херцеговини у реформским процесима. Побољшање услова живота, као што је чиста вода и канализациони системи су оно на чему ће инсистирати Холандија. "

Да би уопште дошло до потписивања овог споразума Бијељина је морала да испуни низ предуслова и ова донација је од кључног значаја за завршетак канализације у центру града.

"За који дан ћемо изаћи са терминским планом, један крак канализације је код будућег кружног тока код Бледа, Улица 27. марта и Богдановића плац, продужетак Улице Српске војске и један дио око старе жељезничке станице, то је дио према Индустријској зони један. То кошта негдје око 7 милиона и 600.000 евра, 20 одсто средстава улаже Градска управа, а остало је из средстава ОРИО пројекта холандске владе", рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Очекује се да ће постројење за прочишћавање отпадних вода бити оперативно у јулу 2019. године.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТРН

27.07.2016 13:33

Мого би и нас Преседник отворити једном тај сајтов па неста урадити само странци улазу и праве ни WЦ нису способни да направе а тако моцна економска сила фујј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех да је!

27.07.2016 15:12

Да је пара, да вас опет у сколу посаљемо, да барем науците писати...

Name

ре

27.07.2016 15:55

И ти да си заврсио 4 разреда основне неби ни ти знао боље писати ал видим даме разумијес мени доста

Name

Анте

27.07.2016 14:13

Оцели овог цовјека поставити као филтер био би добар прецистац.

ОДГОВОРИТЕ