Sredstva za prečistač otpadnih voda

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i otpravnik poslova u Ambasadi Holandije u BiH Loes Lamerts danas su u Sarajevu potpisali sporazum o dodjeli nepovratnih sredstava od 6,5 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini.

Republika Srpska 27.07.2016 | 15:20
Sredstva za prečistač otpadnih voda
Projekat izgradnje sistema za odvod otpadnih voda u Bijeljini počeo je 2006. godine i sada dodjelom 6,5 miliona evra holandskih sredstava stiču se uslovi za nastavak realizacije ovog veoma značajnog projekta za Semberiju.

"Realizacijom ovoj projekta biće stvoreni bolji uslovi za život stanovništva i razvoj privrede, te će značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta vode Drine, Save i Dunava", rekao je Bevanda.

Lamertsova je navela da se sredstva realizuju putem Holandske organizacije za razvoj infrastrukture ORIO, a projekat provodi holandska Agencija za preduzetništvo.

"Ovo je nastavak uspješne saradnje i podstrek holandske vlade ne samo Bijeljini, već i cijeloj Bosni i Hercegovini u reformskim procesima. Poboljšanje uslova života, kao što je čista voda i kanalizacioni sistemi su ono na čemu će insistirati Holandija. "

Da bi uopšte došlo do potpisivanja ovog sporazuma Bijeljina je morala da ispuni niz preduslova i ova donacija je od ključnog značaja za završetak kanalizacije u centru grada.

"Za koji dan ćemo izaći sa terminskim planom, jedan krak kanalizacije je kod budućeg kružnog toka kod Bleda, Ulica 27. marta i Bogdanovića plac, produžetak Ulice Srpske vojske i jedan dio oko stare željezničke stanice, to je dio prema Industrijskoj zoni jedan. To košta negdje oko 7 miliona i 600.000 evra, 20 odsto sredstava ulaže Gradska uprava, a ostalo je iz sredstava ORIO projekta holandske vlade", rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Očekuje se da će postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda biti operativno u julu 2019. godine.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TRN

27.07.2016 13:33

Mogo bi i nas Presednik otvoriti jednom taj sajtov pa nesta uraditi samo stranci ulazu i prave ni WC nisu sposobni da naprave a tako mocna ekonomska sila fujj

ODGOVORITE
Name

Eh da je!

27.07.2016 15:12

Da je para, da vas opet u skolu posaljemo, da barem naucite pisati...

Name

re

27.07.2016 15:55

I ti da si zavrsio 4 razreda osnovne nebi ni ti znao bolje pisati al vidim dame razumijes meni dosta

Name

Ante

27.07.2016 14:13

Oceli ovog covjeka postaviti kao filter bio bi dobar precistac.

ODGOVORITE