ЛЕ: Чукарички није успео, Видеотон иде даље!

Чукина нада тињала 76 минута: Гереси продужио Видеотонов европски пут! Брђани дуго имали активан резултат, али нису успели да задају додатни ударац, који би вероватно сломио отпор неубедљивог ривала – 1:1.

Фудбал 21.07.2016 | 23:30
ЛЕ: Чукарички није успео, Видеотон иде даље!
Грешке из прве утакмице у Фелчуту скупо су коштале Чукарички, који у реваншу на Бановом брду није имао снаге, нити довољно умећа да надокнади озбиљну предност Видотона (0:2) од пре седам дана, па је вечерас неубедљиви мађарски представник отишао у треће коло Лиге Европе, а тим Милана Лешњака трећу годину узастопно окончао такмичење у фамозној другој рунди - 1:1.

Нису Брђани могли да замисле бољи почетак утакмице, пошто је практично већ прва права акција претворена у погодак. Био је то нови блистави тренутак капитена Игора Матића, који је мајсторски упослио Фофану, а овај након одличног утрчавања без много оклевања шутирао ка голу Видеотона и Ковачик је само погледом испратио лопту која се лагано откотрљала доњи десни угао гостујућег гола.

Иако је већ у 13. минуту противник био у нокауну, из којег није изашао све до краја првог полувремена, изостао је нови снажан ударац домаћина. Чукарички је нападао под великим опрезом, вероватно због бојазни да не прими гол који би значио готово сигурну елиминацију, па су се Мађари без већих проблема одбранили.

Видеотон је тек у завршници првог дела почео да личи на онај тим из првог меча, али гости нису успели да искористе две добре прилике у само пет минута, а посебно ону из 37. минута, када се истакао одлични Немања Стевановић, после покушаја Барчија.

Лешњаков тим у другом полувремену заиграо знатно ангажованије, да би од 65. минута кренуо у борбу на све или ништа, пошто су се на терену, уместо Алена Машовића и Марка Доцића, нашли Немања Радоњић и Станиша Мандић.

Само четири минута на терену била су довољна некадашњој великој нади Партизана да се нађе у одличној прилици, али му је буквално са ноге лопту скинуо Ланг и успео да је проследи у коренер. Ипак, поново је тада изостао нови налет домаћег тима, који је убрзо, по ко зна који пут на утакмици ушао у лаган ритам ривала и практично сачекао капитулацију.

Она је стигла у 76. минуту, када је Мате мајсторски упослио Гересија и ухватио на спавању домаћу одбрану, па голгетеру Видеотона није било тешко да матира немоћногСтевановића.

Брђани тада више нису имали снаге за нови преокет, па је на терену било све више нервозе, која је кулминирала у општу гужву, након које је из потпуно нејасних разлога искљученМилан Лешњак, који је раздвајао две „зараћене“ стране.

Чукина нова европска авантура је завршена, поново у другом колу Лиге Европе.





ЧУКАРИЧКИ - ВИДЕОТОН 1:1 
/Фофана 13, Гереси 76/

Стадион на Бановом брду
Капацитет: 4.070
Судија: Александре Буко
Жути картон: Адам Симон, Реган, Матић, Шолноки, Мандић

ЧУКАРИЧКИ (4-3-3): Стевановић - Н. Јанковић, Ђурић, Томић, Живковић - Доцић (од 65. Радоњић), Реган (од 87. Срнић), Ерхан Машовић - Матић, Ален Машовић (од 65. Мандић), Фофана.

ВИДЕОТОН (4-2-3-1): Ковачик - Шолноки, Ланг, Винисијус, Стопира - Адам Симон (од 80. Оливеира), Паткај - Бодл, Барчи, Суљић -  Гереси

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар