LE: Čukarički nije uspeo, Videoton ide dalje!

Čukina nada tinjala 76 minuta: Geresi produžio Videotonov evropski put! Brđani dugo imali aktivan rezultat, ali nisu uspeli da zadaju dodatni udarac, koji bi verovatno slomio otpor neubedljivog rivala – 1:1.

Fudbal 21.07.2016 | 23:30
LE: Čukarički nije uspeo, Videoton ide dalje!
Greške iz prve utakmice u Felčutu skupo su koštale Čukarički, koji u revanšu na Banovom brdu nije imao snage, niti dovoljno umeća da nadoknadi ozbiljnu prednost Vidotona (0:2) od pre sedam dana, pa je večeras neubedljivi mađarski predstavnik otišao u treće kolo Lige Evrope, a tim Milana Lešnjaka treću godinu uzastopno okončao takmičenje u famoznoj drugoj rundi - 1:1.

Nisu Brđani mogli da zamisle bolji početak utakmice, pošto je praktično već prva prava akcija pretvorena u pogodak. Bio je to novi blistavi trenutak kapitena Igora Matića, koji je majstorski uposlio Fofanu, a ovaj nakon odličnog utrčavanja bez mnogo oklevanja šutirao ka golu Videotona i Kovačik je samo pogledom ispratio loptu koja se lagano otkotrljala donji desni ugao gostujućeg gola.

Iako je već u 13. minutu protivnik bio u nokaunu, iz kojeg nije izašao sve do kraja prvog poluvremena, izostao je novi snažan udarac domaćina. Čukarički je napadao pod velikim oprezom, verovatno zbog bojazni da ne primi gol koji bi značio gotovo sigurnu eliminaciju, pa su se Mađari bez većih problema odbranili.

Videoton je tek u završnici prvog dela počeo da liči na onaj tim iz prvog meča, ali gosti nisu uspeli da iskoriste dve dobre prilike u samo pet minuta, a posebno onu iz 37. minuta, kada se istakao odlični Nemanja Stevanović, posle pokušaja Barčija.

Lešnjakov tim u drugom poluvremenu zaigrao znatno angažovanije, da bi od 65. minuta krenuo u borbu na sve ili ništa, pošto su se na terenu, umesto Alena Mašovića i Marka Docića, našli Nemanja Radonjić i Staniša Mandić.

Samo četiri minuta na terenu bila su dovoljna nekadašnjoj velikoj nadi Partizana da se nađe u odličnoj prilici, ali mu je bukvalno sa noge loptu skinuo Lang i uspeo da je prosledi u korener. Ipak, ponovo je tada izostao novi nalet domaćeg tima, koji je ubrzo, po ko zna koji put na utakmici ušao u lagan ritam rivala i praktično sačekao kapitulaciju.

Ona je stigla u 76. minutu, kada je Mate majstorski uposlio Geresija i uhvatio na spavanju domaću odbranu, pa golgeteru Videotona nije bilo teško da matira nemoćnogStevanovića.

Brđani tada više nisu imali snage za novi preoket, pa je na terenu bilo sve više nervoze, koja je kulminirala u opštu gužvu, nakon koje je iz potpuno nejasnih razloga isključenMilan Lešnjak, koji je razdvajao dve „zaraćene“ strane.

Čukina nova evropska avantura je završena, ponovo u drugom kolu Lige Evrope.





ČUKARIČKI - VIDEOTON 1:1 
/Fofana 13, Geresi 76/

Stadion na Banovom brdu
Kapacitet: 4.070
Sudija: Aleksandre Buko
Žuti karton: Adam Simon, Regan, Matić, Šolnoki, Mandić

ČUKARIČKI (4-3-3): Stevanović - N. Janković, Đurić, Tomić, Živković - Docić (od 65. Radonjić), Regan (od 87. Srnić), Erhan Mašović - Matić, Alen Mašović (od 65. Mandić), Fofana.

VIDEOTON (4-2-3-1): Kovačik - Šolnoki, Lang, Vinisijus, Stopira - Adam Simon (od 80. Oliveira), Patkaj - Bodl, Barči, Suljić -  Geresi

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar