Видео - Звездаши у новој мисији: Нека се понови Вентспилс!

Црвена звезда је лета 2011.године била најгледанији тим у европским квалификацијама. Могу ли Делије до новог подвига?

Фудбал 18.07.2016 | 21:30
Видео - Звездаши у новој мисији: Нека се понови Вентспилс!
„Не гледам противнике, већ само Црвену звезду“. Гесло сличне садржине већ деценијама титра на уснама навијача најтрофејнијег српског клуба. Уочи почетка меча са Валетом видећемо да ли је баш тако као што они кажу. Актуелни тим нашег шампиона има пред собом велики изазов – покушај пласмана у Лигу шампиона.

Међутим, далеко од тога да навијачи Црвене звезде немају баријере које треба да сруше. Од дана када су црвено-бели капарисали титулу еуфорија јаког интензитета захватила је црвено-бели део Србије.

Сви су причали о врелом лету 2016.године на црвено-белој страни Топчидерског брда, потенцијалним ривалима и појачањима који су гаранција великог успеха. Тачно је да свима већ Лудогорец у глави, али навијачи Црвене звезде биће на великом испиту против Валете...

Испуњене трибине Маракане дале би додатну ињекцију самопоуздања играчима Црвене звезде пред одлазак у Разград. Интересовања нелик великим европским мечевима, иако је гостовао фудбалски лилипутанац, виђено је лета  2011.године. Звезду је спојио жреб са летонским Вентспилсом, а црвено-бели су у оквиру другог кола квалификација за Лигу Европе славили у гостима са 2:1. Ту екипу је са клупе предводио Роберт Просинечки, несумњиво велики магнет за звездашку популацију.

Баш као и сада питање Звездиног пролаза у наредну рунду није се постављало. Међутим, на трибинама Маракане окупило се 39.516 навијача. Црвена звезда је у том тренутку била најгледанији тим квалификација. Имала је већу посету од, примера ради,  Селтика. А пред одлино попуњеним трибинама највећег срспког стадиона изабраници Роберта Просинечкогсу фудбалском поезијом одували слабашног ривала (7:0) 

Верују на Маракани да ће и оволетошње квалификације донети озбиљан финансијски бенефит. Добри резултати тима донели би милионску зараду. Мада је већ маркетинг служба Црвене звезде почела да убира плодове добрих резултата тима. До овог тренутка продато је 3.500 годишњих улазница, дупло више него прошле године... А и данас су биле велике гужве у Љутице Богдана.

Нема сумње да би голеада у сутрашњем мечу појачала еуфорију и допринела да се за Лудогорец траже две или три карте више. Ако црвено-бели у Разграду остваре добар резултат нема сумње да ће се поновити Рен када је само путем требовања било 90 хиљада захтева за улазнице.

Међутим, као што кажу стручни штаб и играчи Црвене звезде, Лудогорец је далека будућност.

Видећемо да ли Делије могу да понове достигнуће из дуела против Валете?



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар