Video - Zvezdaši u novoj misiji: Neka se ponovi Ventspils!

Crvena zvezda je leta 2011.godine bila najgledaniji tim u evropskim kvalifikacijama. Mogu li Delije do novog podviga?

Fudbal 18.07.2016 | 21:30
Video - Zvezdaši u novoj misiji: Neka se ponovi Ventspils!
„Ne gledam protivnike, već samo Crvenu zvezdu“. Geslo slične sadržine već decenijama titra na usnama navijača najtrofejnijeg srpskog kluba. Uoči početka meča sa Valetom videćemo da li je baš tako kao što oni kažu. Aktuelni tim našeg šampiona ima pred sobom veliki izazov – pokušaj plasmana u Ligu šampiona.

Međutim, daleko od toga da navijači Crvene zvezde nemaju barijere koje treba da sruše. Od dana kada su crveno-beli kaparisali titulu euforija jakog intenziteta zahvatila je crveno-beli deo Srbije.

Svi su pričali o vrelom letu 2016.godine na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, potencijalnim rivalima i pojačanjima koji su garancija velikog uspeha. Tačno je da svima već Ludogorec u glavi, ali navijači Crvene zvezde biće na velikom ispitu protiv Valete...

Ispunjene tribine Marakane dale bi dodatnu injekciju samopouzdanja igračima Crvene zvezde pred odlazak u Razgrad. Interesovanja nelik velikim evropskim mečevima, iako je gostovao fudbalski liliputanac, viđeno je leta  2011.godine. Zvezdu je spojio žreb sa letonskim Ventspilsom, a crveno-beli su u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope slavili u gostima sa 2:1. Tu ekipu je sa klupe predvodio Robert Prosinečki, nesumnjivo veliki magnet za zvezdašku populaciju.

Baš kao i sada pitanje Zvezdinog prolaza u narednu rundu nije se postavljalo. Međutim, na tribinama Marakane okupilo se 39.516 navijača. Crvena zvezda je u tom trenutku bila najgledaniji tim kvalifikacija. Imala je veću posetu od, primera radi,  Seltika. A pred odlino popunjenim tribinama najvećeg srspkog stadiona izabranici Roberta Prosinečkogsu fudbalskom poezijom oduvali slabašnog rivala (7:0) 

Veruju na Marakani da će i ovoletošnje kvalifikacije doneti ozbiljan finansijski benefit. Dobri rezultati tima doneli bi milionsku zaradu. Mada je već marketing služba Crvene zvezde počela da ubira plodove dobrih rezultata tima. Do ovog trenutka prodato je 3.500 godišnjih ulaznica, duplo više nego prošle godine... A i danas su bile velike gužve u Ljutice Bogdana.

Nema sumnje da bi goleada u sutrašnjem meču pojačala euforiju i doprinela da se za Ludogorec traže dve ili tri karte više. Ako crveno-beli u Razgradu ostvare dobar rezultat nema sumnje da će se ponoviti Ren kada je samo putem trebovanja bilo 90 hiljada zahteva za ulaznice.

Međutim, kao što kažu stručni štab i igrači Crvene zvezde, Ludogorec je daleka budućnost.

Videćemo da li Delije mogu da ponove dostignuće iz duela protiv Valete?



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar