Масакр у Даласу: Убили петорицу полицајаца

Пет полицијаца из америчког града Далас убијено је снајпером током протеста против полиције због убиства двојице ненаоружаних Афроамериканаца. У нападу је још шест припадника полиције рањено.

Свијет 08.07.2016 | 10:20
Масакр у Даласу: Убили петорицу полицајаца
Сумња се да је било најмање два снајпера. Окршаји полиције са нападачима трајали су сатима, а последњи од њих, који је био забарикадиран у гаражи поред колеџа "Ел Центро", извршио је самоубиство, јављају медији у САД.

Сведок пуцњаве у Даласу, Исмаел Дејесус успео је да ухвати на видео-снимку део стравичног догађаја у коме је убијено четири полицајца.



Марк Хјуз, један од учесника протеста у Даласу, који је центром града шетао са аутоматском пушком на рамену, лажно је на друштвеним мрежама представљен као један од нападача.

Када је његов брат Кори Хјуз, који је један од организатора протеста, видео фотографије које круже интернетом, јавио је Марку шта се дешава, а он се добровољно предао полицији.

Након задржавања од око сат времена, младић је ослобођен јер је утврђено да нема никакве везе са нападом. Иначе, у Тексасу је легално носити пушку.



Пети полицајац, који је преминуо у болници, идентификован је као Брент Томпсон (43).



Један од осумњичених за овај напад, који је потресао Америку, је ухапшен, објавила је на твитеру полиција Даласа.



"Фокс њуз" је пренео да су се у Даласу зачуле јаке експлозије. Према досадашњим информацијама, претпоставља се да су у питању контролисане експлозије које су изазвали припадници специјалних јединица (СWАТ).



Полиција је са последњим нападачем размењивала ватру неколико сати.



Раније је "осумњичени рекао преговарачу да је крај близу", навео је шеф полиције у Даласу Дејвид Браун и додао да је "осумњичени претио да ће још полицијаца бити повређено".


До пуцњаве у којој је убијено пет полицијаца је дошло у тренутку када су демостранти пролазили кроз град. Када су се зачули први пуцњи учесници протеста су се разбежали тражећи заклон.



Браун је претходно рекао да је из два снајпера погођено 11 полицајаца, од којих су тројица убијена, међутим, даласка полиција је на Твитеру објавила да је и пети полицајац подлегао повредама.



Снајперски напади су се догодили у четвртак у 20.45 по локалном времену у тренутку док је више стотина људи протестовало због убистава Афроамериканаца током полицијских интервенција у Батон Ружу у Луизијиани и у Сент Полу у Минесоти.

Гувернер Тексаса Грег Абот је саопштио да је безбедносним службама државе Тексас наложио "да Граду Даласу понуде сваку потребну помоћ".

"У оваквим тренуцима морамо се подсетити и нагласити значај уједињења нас Американаца", истакао је Абот у саопштењу.



Потрага за нападачима одвијала се у центру Даласа, а читав призор изгледао је хаотично, са хеликоптерима који надлећу центар града и полицајцима са аутоматским пушкама на угловима улица, пренео је Асошијејтед прес.





Извор: Агенције
Фото: АП

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Карадоз

08.07.2016 05:17

У Америци немири, здраво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРАДИЦИЈА

08.07.2016 05:33

Сада це и Додик да примјени Вуцицев сценарио,али ми немамо градјане па це симпатизери долазити до доруцка у ресторану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека

08.07.2016 05:52

Доци це и вама крај...кад поцнете да уводите демократију себи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фалсе Флаг

08.07.2016 06:06

Ево разлога за уводјење "Мартиал лаw" (а сyстем оф цомплете цонтрол) и нове свјетске диктатуре! Није се Обама, или како га ја зовем Усама, дзабе салио да це он остати јос један мандат! Ово је све намјестено као и вецина догадјања у задње вријеме у УСА! Мислим, наравно да ту има по која права зртва, али ста је то гледајуци да су американци побили на милионе људи!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

08.07.2016 06:40

Изгледа да у Америци поциње градјански рат????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

08.07.2016 07:44

Колико су Амери побили недузни цивила демострирајуци свјетсу силу

Name

Едо,Слатина-Тузла

08.07.2016 08:53

"Људи" имају проблема у својој дрзави који не рјесавају али се зато "боре" у свим дијеловима свијета за такозвани мир и демократију , која иронија !!

Name

РадикалНО

08.07.2016 08:16

Дошао ђаво по своје. Мисле да могу убијати црнце као мушице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре свима

08.07.2016 08:31

Знате ли ви уопсте које су нације американци? Цијелог свијета се скупило у једну нацију, американце. Збаци кад прицате против њих прицате против себе. Једини прави американци су индијанци, а њих су побили дисељеници. Не прицајте глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Говна и сљам!

08.07.2016 08:50

Американци су глупе затуцане сељацине!

Name

Логика...

08.07.2016 08:32

Дозвољено је ЛЕГАЛНО носити пуску. Тамо је горе НЕГО КОД НАС деведесетих....Мозе те и клосар на улици скинути као зеца...Док лизес сладолед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

08.07.2016 08:47

Хајде критицари ста мислите због цега у УСА постоје одредјена правила за возаца кад га полицајац зустави и због цега исти реагује како реагује ако возац не постује то? Па тамо регуларно продају аутоматско орузје и наорузанији су од Балкана,,, па ти буди дрот за пар стоја долара и голуб за гадјање свакој будали са орузјем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

08.07.2016 09:35

Стигла вас је клетва наша, само да знате, шта сте све нама Србима радили, а комшије наше варали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресидент

08.07.2016 10:01

То су они што су пуцали на најбољег предсједника Америке свих времена, још увијек се крију по Даласу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

08.07.2016 10:32

Треба им Галијасевица послати да оцјени све ризике и могуцности даљни напада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

08.07.2016 17:18

Полицајци су упуцавали црнце ко псе по улици. Имате неколико видеа на интернету. Такодје сам погледао видео гдје полицајац бијелац без икаквог разлога убија малисана ос 18 година, мали није код себе имао возацку дозволу. Сви ти полицајци су ослободјени било какве кривице. А убијали су без разлога. јер су зељни крви. Теска греска америцког правосудја. А мозда је и намјерна. Сад су то све платили ови који су побијени снајпером. Клин се клином избија. Од сад це се сигурно друкције понасати. А и њихово правосудје.

ОДГОВОРИТЕ