Masakr u Dalasu: Ubili petoricu policajaca

Pet policijaca iz američkog grada Dalas ubijeno je snajperom tokom protesta protiv policije zbog ubistva dvojice nenaoružanih Afroamerikanaca. U napadu je još šest pripadnika policije ranjeno.

Svijet 08.07.2016 | 10:20
Masakr u Dalasu: Ubili petoricu policajaca
Sumnja se da je bilo najmanje dva snajpera. Okršaji policije sa napadačima trajali su satima, a poslednji od njih, koji je bio zabarikadiran u garaži pored koledža "El Centro", izvršio je samoubistvo, javljaju mediji u SAD.

Svedok pucnjave u Dalasu, Ismael Dejesus uspeo je da uhvati na video-snimku deo stravičnog događaja u kome je ubijeno četiri policajca.



Mark Hjuz, jedan od učesnika protesta u Dalasu, koji je centrom grada šetao sa automatskom puškom na ramenu, lažno je na društvenim mrežama predstavljen kao jedan od napadača.

Kada je njegov brat Kori Hjuz, koji je jedan od organizatora protesta, video fotografije koje kruže internetom, javio je Marku šta se dešava, a on se dobrovoljno predao policiji.

Nakon zadržavanja od oko sat vremena, mladić je oslobođen jer je utvrđeno da nema nikakve veze sa napadom. Inače, u Teksasu je legalno nositi pušku.



Peti policajac, koji je preminuo u bolnici, identifikovan je kao Brent Tompson (43).



Jedan od osumnjičenih za ovaj napad, koji je potresao Ameriku, je uhapšen, objavila je na tviteru policija Dalasa.



"Foks njuz" je preneo da su se u Dalasu začule jake eksplozije. Prema dosadašnjim informacijama, pretpostavlja se da su u pitanju kontrolisane eksplozije koje su izazvali pripadnici specijalnih jedinica (SWAT).



Policija je sa poslednjim napadačem razmenjivala vatru nekoliko sati.



Ranije je "osumnjičeni rekao pregovaraču da je kraj blizu", naveo je šef policije u Dalasu Dejvid Braun i dodao da je "osumnjičeni pretio da će još policijaca biti povređeno".


Do pucnjave u kojoj je ubijeno pet policijaca je došlo u trenutku kada su demostranti prolazili kroz grad. Kada su se začuli prvi pucnji učesnici protesta su se razbežali tražeći zaklon.



Braun je prethodno rekao da je iz dva snajpera pogođeno 11 policajaca, od kojih su trojica ubijena, međutim, dalaska policija je na Tviteru objavila da je i peti policajac podlegao povredama.



Snajperski napadi su se dogodili u četvrtak u 20.45 po lokalnom vremenu u trenutku dok je više stotina ljudi protestovalo zbog ubistava Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Baton Ružu u Luizijiani i u Sent Polu u Minesoti.

Guverner Teksasa Greg Abot je saopštio da je bezbednosnim službama države Teksas naložio "da Gradu Dalasu ponude svaku potrebnu pomoć".

"U ovakvim trenucima moramo se podsetiti i naglasiti značaj ujedinjenja nas Amerikanaca", istakao je Abot u saopštenju.



Potraga za napadačima odvijala se u centru Dalasa, a čitav prizor izgledao je haotično, sa helikopterima koji nadleću centar grada i policajcima sa automatskim puškama na uglovima ulica, preneo je Asošijejted pres.





Izvor: Agencije
Foto: AP

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Karadoz

08.07.2016 05:17

U Americi nemiri, zdravo...

ODGOVORITE
Name

TRADICIJA

08.07.2016 05:33

Sada ce i Dodik da primjeni Vucicev scenario,ali mi nemamo gradjane pa ce simpatizeri dolaziti do dorucka u restoranu.

ODGOVORITE
Name

neka

08.07.2016 05:52

Doci ce i vama kraj...kad pocnete da uvodite demokratiju sebi...

ODGOVORITE
Name

False Flag

08.07.2016 06:06

Evo razloga za uvodjenje "Martial law" (a system of complete control) i nove svjetske diktature! Nije se Obama, ili kako ga ja zovem Usama, dzabe salio da ce on ostati jos jedan mandat! Ovo je sve namjesteno kao i vecina dogadjanja u zadnje vrijeme u USA! Mislim, naravno da tu ima po koja prava zrtva, ali sta je to gledajuci da su amerikanci pobili na milione ljudi!!!!

ODGOVORITE
Name

Me

08.07.2016 06:40

Izgleda da u Americi pocinje gradjanski rat????

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

08.07.2016 07:44

Koliko su Ameri pobili neduzni civila demostrirajuci svjetsu silu

Name

Edo,Slatina-Tuzla

08.07.2016 08:53

"Ljudi" imaju problema u svojoj drzavi koji ne rjesavaju ali se zato "bore" u svim dijelovima svijeta za takozvani mir i demokratiju , koja ironija !!

Name

RadikalNO

08.07.2016 08:16

Došao đavo po svoje. Misle da mogu ubijati crnce kao mušice.

ODGOVORITE
Name

Re svima

08.07.2016 08:31

Znate li vi uopste koje su nacije amerikanci? Cijelog svijeta se skupilo u jednu naciju, amerikance. Zbaci kad pricate protiv njih pricate protiv sebe. Jedini pravi amerikanci su indijanci, a njih su pobili diseljenici. Ne pricajte gluposti

ODGOVORITE
Name

Govna i sljam!

08.07.2016 08:50

Amerikanci su glupe zatucane seljacine!

Name

Logika...

08.07.2016 08:32

Dozvoljeno je LEGALNO nositi pusku. Tamo je gore NEGO KOD NAS devedesetih....Moze te i klosar na ulici skinuti kao zeca...Dok lizes sladoled.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

08.07.2016 08:47

Hajde kriticari sta mislite zbog cega u USA postoje odredjena pravila za vozaca kad ga policajac zustavi i zbog cega isti reaguje kako reaguje ako vozac ne postuje to? Pa tamo regularno prodaju automatsko oruzje i naoruzaniji su od Balkana,,, pa ti budi drot za par stoja dolara i golub za gadjanje svakoj budali sa oruzjem

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

08.07.2016 09:35

Стигла вас је клетва наша, само да знате, шта сте све нама Србима радили, а комшије наше варали.

ODGOVORITE
Name

President

08.07.2016 10:01

To su oni što su pucali na najboljeg predsjednika Amerike svih vremena, još uvijek se kriju po Dalasu.

ODGOVORITE
Name

Pendula

08.07.2016 10:32

Treba im Galijasevica poslati da ocjeni sve rizike i mogucnosti daljni napada!

ODGOVORITE
Name

Hm

08.07.2016 17:18

Policajci su upucavali crnce ko pse po ulici. Imate nekoliko videa na internetu. Takodje sam pogledao video gdje policajac bijelac bez ikakvog razloga ubija malisana os 18 godina, mali nije kod sebe imao vozacku dozvolu. Svi ti policajci su oslobodjeni bilo kakve krivice. A ubijali su bez razloga. jer su zeljni krvi. Teska greska americkog pravosudja. A mozda je i namjerna. Sad su to sve platili ovi koji su pobijeni snajperom. Klin se klinom izbija. Od sad ce se sigurno drukcije ponasati. A i njihovo pravosudje.

ODGOVORITE