"Арогантни Гогуа створио проблем себи и Партизану"!

Спортски директор црно-белих Ивица Илиев критикује штопера и хвали Евертона. Партизан одиграо лош меч, али се извукао, за разлику од првог пролећног дербија, када је упркос доброј игри поражен.

Фудбал 18.04.2016 | 16:00
"Арогантни Гогуа створио проблем себи и Партизану"!

У Хумској су сложни - Партизан је у 151. "вечитом" дербију имао једно од најлошијих издања од када је тренер Иван Томић.

Али...

Како рече неко од фудбалера Партизана после утакмице на стадиону "Рајко Митић": "Боље да будемо лоши и да не изгубимо, него као прошли пут, када смо били бољи, заслужили чак и победу, али смо на крају поражени". Са овом констатацијом, посебно када је у питању меч са Црвеном звездом, сложиће се вероватно већина навијача.

Ипак, чињеница је да на терену, када су црно-бели у питању, није много тога функционисало.

Посебно критичан био је почетак утакмице, када је са неколико очајних, почетничких грешака Седерик Гогуа унео немир у редове "парног ваљка". Очекивало се од стаменог фудбалера из Обале Слоноваче, да као и у првом дербију овог пролећа демонстрира због чега је стакао надимак "Доминатор", али је у суботу увече уместо да интервенцијама уноси сигурност у задњу, али и остале линије црно-белог тима, трапавим реакцијама засмејавао Звездину публику, а Партизановој и пре свега саиграчима уносио још већу дозу нервозе.

Једноставно, није имао дан на 151. "вечитом" дербију, па су Марко Јовановић и остали дефанзивци Томићевог тима имали много више посла.

На срећу по "ваљак", голман Бојан Шаранов вероватно је имао најбоље издање у дресу Партизана од када је прошле зиме стигао до Хумске, а ни фудбалери Звезде нису умели да на најбољи начин искористе пропусте и грешке противничког штопера. Осим Предрага Сикимић у 85...

"Гогуа је, можда, помислио да је супериоран и да је довољно само да се појави на терену. Из те ароганције понекад улази у проблем, из којег не може брзо да изађе, млад је. Неприхватиљиво је да играч таквог квалитета себи дозволи онаку утакмцу. Намерно га апострофирам, јер од њега очекујемо нешто сасвим друго", оценио је спортски директор Партизана Ивица Илиев игру некадашњег фудбалера Хелсинкија.

Вероватно са жељом да победом у дербију компензују велики бодовни заостатак, с обзиром на то да утакмица није имала посебана такмичарски значај, количина неровозе код фудбелара Партизана била је огромна. Дуго је требало Партизану да успостави равнотежу на средини терена, а један који се скоро свих 90 минута успешно носио са фудбалерима Звезде био је Евертон.

Илиев хвали Бразилца...

"Знали смо какав је Евертонов темперамент кад смо га доводили. Играо је и раније мечеве где 'гори земља', вероватно то воли, то га подиже, али ја то не оправдавам. Луиз је санкционисан црвеним картоном, сам је себе избацио из конкуренције за наредни меч и то му је највећа казна. Волео бих да се ту зауставимо, да овај случај не разводњавамо као сапуницу. Наравно, осуђујемо Евертона. То је то“.

Бразилац неће моћи у среду да помогне саиграчима у Суботици, у реванш мечу полуфинала Купа Србије.

Томић се пред дерби суочио са проблемом нападача. Донео је одлуку, више пута испробану варијанту, да Саша Илић буде најистуренији, али то против Звезде није дало резултат. Јасно се видело да "ваљку" недостраје класичан нападач и да је капитен кориснији иза шпицева.

"Божинов је одличан нападач... Али, био је повређен, међутим и када није проблем су килограми, који нису допустиви за професионални фудбал. Фофана има толико масти да то такође није за професионално бављење овим спортом. И, ту нам је још 16-годишњи Влаховић, чије тело још није сазрело за овакве утакмице", објаснио је Томић.

Показао је Партизан и добре стране, поготово пред крај првог и у једном делу другог полувремена, али је општи утисак да је био далеко од нивоа који се од њега очекује. То, уосталом, призању и у Хумској.

"Ужурбано радимо на довођењу играча. Биће их из иностранства и из Суперлиге. Верујем да ћемо током маја моћи да објавимо која су то имена која долазе код нас. Морамо да правимо тим за следећу сезону и да доведемо шест, можда и седам појачања! Потребно нам је то, због ротација, тамичења на више фронтова, али и чињенице да ћемо, због живота клуба, поново бити у ситуацији да продамо два или три играча", искрен је Илиев.

Партизан ове сезоне није победио ни у једном од три дербија, али ни дозволио Звезди да после 18 година добије све дербије у сезони. У сваком случају, последњи дерби није оправдао очекивања, ни на терену, али ни на трибинама...

Коментари / 0

Оставите коментар