Грузијац због милионске пљачке завршио у затвору

Судија за претходни поступак бањалучког Окружног суда одредио је једномјесечни притвор држављанину Грузије Нои Твалабешвилију (41), којег терете да је заједно са саучесницима од Бањалучанке Ј.Ш. отео два милиона марака. Потврђено је "Гласу Српске".

Република Српска 18.05.2024 | 18:46
Грузијац због милионске пљачке завршио у затвору

Како "Глас" сазнаје  Ноа Твалабешвили је по професији је глумац и у БиХ  је стигао летом у Сарајево почетком априла, а група којој стоји иза свега откривена  између осталог и на основу телефона којег је један од њих изгубио.

Твалабешвилија бањалучко Окружно тужилаштво терети за тешку крађа, а притвор му је одређен на приједлог Окружног тужилаштва  у Бањалуци.

Ту мјеру тужилаштво је тражило због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке, тежине кривичног дјела за које се може изрећи казна затвора од три  до 15 година, као и бојазни од узнемирења јавности.

Његов адвокат Славен Гостимировић казао је да су спорили приједлог тужилаштва за притвор као и да постоје основи сумње, а како је рекао  у овом тренутку не може да говори више детаља.

Два милиона КМ украо глумац?

Поменута крађу почињена је 14. маја око 16.22 часа када је Грузин заједно са  три  саучесника дошао  у двориште куће у улици Реље Кнежевића гдје су од власнице мјењачнице Ј.Ш. из Бањалуке, из руке  истргли торбе с новцем и побјегли.

Истрагом крађе у оквиру акције "Икс" полиција је утврдила да иза свега стоји добро организована међународна криминална група од десет држављана Грузије који су у БиХ дошли с намјером да пљачкају мјењачнице.

Досадашња истрага је утврдила да су тројица уз ухапшеног Твалабешвилија директни извршиоци крађе, а седморица помагачи.

Осим поменутог остали припадници групе још нису ухапшени.

Полиција је у оквиру истраге открила и да су се  осумњичени, који су у бијегу, скривали на подручју Источног Сарајева. Међутим по доласку полиције они су већ  побјегли, а није пронађен  новац.

Твалабешвилији је полицији открио детаље пљачке Ј. Ш., као и улоге осталих починилаца.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Xy

18.05.2024 21:56

КРИМОСИ СЕ СКРУВАЛИ У ИСТОЦНОМ САРАЈЕВУ ?КО КОНТРОЛИСЕ СТРАНЦЕ КОЈИ СЕ ВРЗМАЈУ ПО БИХ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.ЈЕЛ ИМ ПРЕТХОДНИЦА БИО ЗВИЦЕР.СРА РАДИ МИНИСТАРСТВО БЕЗБЈЕДНОСТИ? ИЛИ СПАВА ИЛИ ПИЈЕ ПО КАФАНАМА.БИТНО ЈЕ ДА ПРИМАЈУ ПЛАТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

18.05.2024 22:29

Он је задужен за скретање пажње са плијена-новца. Док се истрага бави њиме новац путује на сигурно место.

ОДГОВОРИТЕ