"Arogantni Gogua stvorio problem sebi i Partizanu"!

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev kritikuje štopera i hvali Evertona. Partizan odigrao loš meč, ali se izvukao, za razliku od prvog prolećnog derbija, kada je uprkos dobroj igri poražen.

Fudbal 18.04.2016 | 16:00
"Arogantni Gogua stvorio problem sebi i Partizanu"!

U Humskoj su složni - Partizan je u 151. "večitom" derbiju imao jedno od najlošijih izdanja od kada je trener Ivan Tomić.

Ali...

Kako reče neko od fudbalera Partizana posle utakmice na stadionu "Rajko Mitić": "Bolje da budemo loši i da ne izgubimo, nego kao prošli put, kada smo bili bolji, zaslužili čak i pobedu, ali smo na kraju poraženi". Sa ovom konstatacijom, posebno kada je u pitanju meč sa Crvenom zvezdom, složiće se verovatno većina navijača.

Ipak, činjenica je da na terenu, kada su crno-beli u pitanju, nije mnogo toga funkcionisalo.

Posebno kritičan bio je početak utakmice, kada je sa nekoliko očajnih, početničkih grešaka Sederik Gogua uneo nemir u redove "parnog valjka". Očekivalo se od stamenog fudbalera iz Obale Slonovače, da kao i u prvom derbiju ovog proleća demonstrira zbog čega je stakao nadimak "Dominator", ali je u subotu uveče umesto da intervencijama unosi sigurnost u zadnju, ali i ostale linije crno-belog tima, trapavim reakcijama zasmejavao Zvezdinu publiku, a Partizanovoj i pre svega saigračima unosio još veću dozu nervoze.

Jednostavno, nije imao dan na 151. "večitom" derbiju, pa su Marko Jovanović i ostali defanzivci Tomićevog tima imali mnogo više posla.

Na sreću po "valjak", golman Bojan Šaranov verovatno je imao najbolje izdanje u dresu Partizana od kada je prošle zime stigao do Humske, a ni fudbaleri Zvezde nisu umeli da na najbolji način iskoriste propuste i greške protivničkog štopera. Osim Predraga Sikimić u 85...

"Gogua je, možda, pomislio da je superioran i da je dovoljno samo da se pojavi na terenu. Iz te arogancije ponekad ulazi u problem, iz kojeg ne može brzo da izađe, mlad je. Neprihvatiljivo je da igrač takvog kvaliteta sebi dozvoli onaku utakmcu. Namerno ga apostrofiram, jer od njega očekujemo nešto sasvim drugo", ocenio je sportski direktor Partizana Ivica Iliev igru nekadašnjeg fudbalera Helsinkija.

Verovatno sa željom da pobedom u derbiju kompenzuju veliki bodovni zaostatak, s obzirom na to da utakmica nije imala posebana takmičarski značaj, količina nerovoze kod fudbelara Partizana bila je ogromna. Dugo je trebalo Partizanu da uspostavi ravnotežu na sredini terena, a jedan koji se skoro svih 90 minuta uspešno nosio sa fudbalerima Zvezde bio je Everton.

Iliev hvali Brazilca...

"Znali smo kakav je Evertonov temperament kad smo ga dovodili. Igrao je i ranije mečeve gde 'gori zemlja', verovatno to voli, to ga podiže, ali ja to ne opravdavam. Luiz je sankcionisan crvenim kartonom, sam je sebe izbacio iz konkurencije za naredni meč i to mu je najveća kazna. Voleo bih da se tu zaustavimo, da ovaj slučaj ne razvodnjavamo kao sapunicu. Naravno, osuđujemo Evertona. To je to“.

Brazilac neće moći u sredu da pomogne saigračima u Subotici, u revanš meču polufinala Kupa Srbije.

Tomić se pred derbi suočio sa problemom napadača. Doneo je odluku, više puta isprobanu varijantu, da Saša Ilić bude najistureniji, ali to protiv Zvezde nije dalo rezultat. Jasno se videlo da "valjku" nedostraje klasičan napadač i da je kapiten korisniji iza špiceva.

"Božinov je odličan napadač... Ali, bio je povređen, međutim i kada nije problem su kilogrami, koji nisu dopustivi za profesionalni fudbal. Fofana ima toliko masti da to takođe nije za profesionalno bavljenje ovim sportom. I, tu nam je još 16-godišnji Vlahović, čije telo još nije sazrelo za ovakve utakmice", objasnio je Tomić.

Pokazao je Partizan i dobre strane, pogotovo pred kraj prvog i u jednom delu drugog poluvremena, ali je opšti utisak da je bio daleko od nivoa koji se od njega očekuje. To, uostalom, prizanju i u Humskoj.

"Užurbano radimo na dovođenju igrača. Biće ih iz inostranstva i iz Superlige. Verujem da ćemo tokom maja moći da objavimo koja su to imena koja dolaze kod nas. Moramo da pravimo tim za sledeću sezonu i da dovedemo šest, možda i sedam pojačanja! Potrebno nam je to, zbog rotacija, tamičenja na više frontova, ali i činjenice da ćemo, zbog života kluba, ponovo biti u situaciji da prodamo dva ili tri igrača", iskren je Iliev.

Partizan ove sezone nije pobedio ni u jednom od tri derbija, ali ni dozvolio Zvezdi da posle 18 godina dobije sve derbije u sezoni. U svakom slučaju, poslednji derbi nije opravdao očekivanja, ni na terenu, ali ni na tribinama...

Komentari / 0

Ostavite komentar