Венгер: Мали су нам дошли главе!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер рекао је да његова екипа неће освојити шампионску титулу због тога што је током сезоне играла лоше у утакмицама против слабијих екипа.

Фудбал 18.04.2016 | 18:00
Венгер: Мали су нам дошли главе!

Арсенал је пет кола пре краја четврти на табели Премијер лиге са 13 бодова заостатка за првопласираним Лестером и има само теоријске шансе да освоји прву шампионску титулу после 12 година.

Арсен Венгер анализирао је учинак своје екипе, која је против великих тимова била добра, али не и против мањих.

"Ако објективно погледате нашу сезону видећете да смо најбоље од свих екипа играли против великих тимова, али нисмо се показали у утакмицама против нешто слабијих екипа, у утакмицама у којима смо били под мањим притиском. Увек говорим својим играчима да је наша дужност да се боримо у свакој утакмици до последњег минута у сезони", рекао је Венгер.

Француски тренер додао је да је екипа можда била жртва сопственог нападачког стила игре.

"Ми смо нападачка екипа. Не можете да се претварате да сте велики клуб а да само желите да се браните. Имамо одговорност и морамо да је прихватимо. Морамо да наставимо да развијамо квалитет наше игре, али то не значи да морамо да променимо наш стил, већ да морамо да будемо бољи стилом којим играмо".

Венгер није желео да ода признање Тотенхему на добрим играма у овој сезони, али је рекао да ће морати да честита градском ривалу ако на крају сезоне буде испред његове екипе.

Тотенхем је други на табели са 65 бодова, шест више од Арсенала, а седам мање од водећег Лестера.

"Ако Тотенхем буде испред нас морамо да поштујемо што су освојили више бодова. Али, још није крај, то сам у више наврата рекао. На почетку сезоне немате циљ да будете најбољи лондонски тим, желите да освојите титулу и остварите добре резултате у свим такмичењима, али дерби много значи, као и поређење пласмана са Тотенхемом", навео је Венгер.

Коментари / 0

Оставите коментар