Venger: Mali su nam došli glave!

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da njegova ekipa neće osvojiti šampionsku titulu zbog toga što je tokom sezone igrala loše u utakmicama protiv slabijih ekipa.

Fudbal 18.04.2016 | 18:00
Venger: Mali su nam došli glave!

Arsenal je pet kola pre kraja četvrti na tabeli Premijer lige sa 13 bodova zaostatka za prvoplasiranim Lesterom i ima samo teorijske šanse da osvoji prvu šampionsku titulu posle 12 godina.

Arsen Venger analizirao je učinak svoje ekipe, koja je protiv velikih timova bila dobra, ali ne i protiv manjih.

"Ako objektivno pogledate našu sezonu videćete da smo najbolje od svih ekipa igrali protiv velikih timova, ali nismo se pokazali u utakmicama protiv nešto slabijih ekipa, u utakmicama u kojima smo bili pod manjim pritiskom. Uvek govorim svojim igračima da je naša dužnost da se borimo u svakoj utakmici do poslednjeg minuta u sezoni", rekao je Venger.

Francuski trener dodao je da je ekipa možda bila žrtva sopstvenog napadačkog stila igre.

"Mi smo napadačka ekipa. Ne možete da se pretvarate da ste veliki klub a da samo želite da se branite. Imamo odgovornost i moramo da je prihvatimo. Moramo da nastavimo da razvijamo kvalitet naše igre, ali to ne znači da moramo da promenimo naš stil, već da moramo da budemo bolji stilom kojim igramo".

Venger nije želeo da oda priznanje Totenhemu na dobrim igrama u ovoj sezoni, ali je rekao da će morati da čestita gradskom rivalu ako na kraju sezone bude ispred njegove ekipe.

Totenhem je drugi na tabeli sa 65 bodova, šest više od Arsenala, a sedam manje od vodećeg Lestera.

"Ako Totenhem bude ispred nas moramo da poštujemo što su osvojili više bodova. Ali, još nije kraj, to sam u više navrata rekao. Na početku sezone nemate cilj da budete najbolji londonski tim, želite da osvojite titulu i ostvarite dobre rezultate u svim takmičenjima, ali derbi mnogo znači, kao i poređenje plasmana sa Totenhemom", naveo je Venger.

Komentari / 0

Ostavite komentar