ПЛ БиХ: Црна серија Борца код Зрињског! Сигурни Жељо, Слобода, Широки...!

Пети пут заредом, фудбалери из Бањалуке терен стадиона "Под Бијелим бријегом" напустили су погнуте главе. Зрињски се тријумфом 2:1 вратио на челу табеле. Фудбалери Жељезничара остварили су веома битну гостујућу побједу у Зворнику, којом настављају трку за шампионску титулу.

Фудбал 10.04.2016 | 10:00
ПЛ БиХ: Црна серија Борца код Зрињског! Сигурни Жељо, Слобода, Широки...!

Ослабљени неиграњем неколицине повријеђених и суспендованих фудбалера, играчи Борца пружили су солидан отпор лидеру првенства, али на крају ипак нису успјели да парирају расположеним Мостарцима, који су на крилима сјајне игре и два гола Горана Закарића славили побједу резултатом 2:1.

ЗРИЊСКИ - БОРАЦ 2:1 (1:0)
/Закарић 33, 55 - Малетић 87/

Борцу је ово био пети првенствени, а укупно шести узастопни пораз у Мостару. Црвено-плави посљедњи пут успјели су остати непоражени 2011. године, када је било 0:0.

Од самог старта меча "племићи" су наметнули свој ритам, стварали прилике, а након пола часа игре стигли и до вођства. Био је то мајсторски погодак Закарића, са којим се отишло на одмор.

И у наставку боља игра домаћих. Бањалучани су већином имали подређену улогу, а када је у 55. минуту Закарић постигао и други гол, изгледало је да је сусрет завршен. Мостарци су "умртвили" игру, препустили средину терена гостима и покушавали из контранапада да угрозе гол Ружића.

С друге стране, Лазар Марјановић имао је неколико добрих прилика, али је сваки пут као побједник излазио голман Зрињског Горан Карачић.

Ипак, црвено-плави на крају су ипак успјели доћи до утјешног гола, и то преко искусног Дарка Малетића.

Овим тријумфом Зрињски се поново вратио на чело табеле, док Бањалучанима до краја сезоне остаје жестока борба за опстанак, с обзиром да их је данашњим минималним тријумфом против Вележа на табели престигао Олимпик, па ће чета Борчета Средојевића имати веома тежак задатак да се у преосталих шест кола покуша спасити испадања из бх. елите.

Фудбалери Жељезничара остварили су веома битну гостујућу побједу у Зворнику, којом настављају трку за шампионску титулу.

У првом мечу 24. кола Премијер лиге БиХ, Жељезничар је резултатом 2:0 поразио Дрину у Зворнику.

У не претјерано занимљивом првом полувремену није било много прилика, тежак и наквашен терен отежавао је игру фудбалерима оба тима, али су гости до предности стигли у правом тренутку.

Играла се сама завршница првих 45 минута, када је Самир Бекрић проиграо Мирослава Стевановића, а некадашњи фудбалер Дрине погодио је мрежу свог матичног клуба.

У наставку је Жељезничар одржавао предност све до 66. минута, када је Иван Лендрић подуплао вођство гостију и практично ријешио питање побједника.

Стевановић је био у продору, додао до Бекрића, чији ударац је одбранио голман Зворничана Филип Ерић, али се лопта одбила до Лендрића, а убојитом голгетеру није било тешко да постигне већ шести гол у исто толико мечева од доласка у редове Жеље.

Домаћини су били немилосрдни на пет утакмица 24. кола Премијер лиге БиХ, с обзиром да су славили на пет стадиона.

Слобода је сигурним тријумфом против Младости наставила трку за шампионску титулу, док је идентичним резултатом Широки Бријег славио на "Пецари" против Рудар Приједора.

Јунак дана је Асим Зец, који је хет-триком сам срушио Витез.

Веома битне бодове у борби за опстанак уписао је Олимпик, и то након тешке, али заслужене минималне побједе против одавно отписаног Вележа, док је и Челик стигао до тријумфа против Славије.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 24. КОЛО:

Дрина - Жељезничар 0:2 (0:1)
/М. Стевановић 45, Лендрић 66/

Челик - Славија 2:0 (1:0)
/Дедић 24, 50/

Травник - Витез 3:1 (1:0)
/Зец 17, 62, 82 - Ђурић 53/

Слобода - Младост 2:0 (1:0)
/Хаурдић 4, Зеба 56/

Олимпик - Вележ 1:0 (0:0)
/Хаџић 73/

Широки Бријег - Рудар Приједор 2:0 (1:0)
/Аџаји 20, Пекија 55 аутогол/

Зрињски - Борац 2:1 (1:0)
/Закарић 33, 55 - Малетић 87/

У недјељу:

Сарајево - Радник (16:00)

ТАБЕЛА: Зрињски 53, Слобода 53, Широки Бријег 46, Жељезничар 46, Сарајево (-1) 45, Радник (-1) 42, Челик 35, Витез 31, Славија 30, Младост 30, Олимпик 27, Борац 25, Травник 23, Рудар Приједор 19, Дрина 16, Вележ 8.

Коментари / 0

Оставите коментар