PL BiH: Crna serija Borca kod Zrinjskog! Sigurni Željo, Sloboda, Široki...!

Peti put zaredom, fudbaleri iz Banjaluke teren stadiona "Pod Bijelim brijegom" napustili su pognute glave. Zrinjski se trijumfom 2:1 vratio na čelu tabele. Fudbaleri Željezničara ostvarili su veoma bitnu gostujuću pobjedu u Zvorniku, kojom nastavljaju trku za šampionsku titulu.

Fudbal 10.04.2016 | 10:00
PL BiH: Crna serija Borca kod Zrinjskog! Sigurni Željo, Sloboda, Široki...!

Oslabljeni neigranjem nekolicine povrijeđenih i suspendovanih fudbalera, igrači Borca pružili su solidan otpor lideru prvenstva, ali na kraju ipak nisu uspjeli da pariraju raspoloženim Mostarcima, koji su na krilima sjajne igre i dva gola Gorana Zakarića slavili pobjedu rezultatom 2:1.

ZRINJSKI - BORAC 2:1 (1:0)
/Zakarić 33, 55 - Maletić 87/

Borcu je ovo bio peti prvenstveni, a ukupno šesti uzastopni poraz u Mostaru. Crveno-plavi posljednji put uspjeli su ostati neporaženi 2011. godine, kada je bilo 0:0.

Od samog starta meča "plemići" su nametnuli svoj ritam, stvarali prilike, a nakon pola časa igre stigli i do vođstva. Bio je to majstorski pogodak Zakarića, sa kojim se otišlo na odmor.

I u nastavku bolja igra domaćih. Banjalučani su većinom imali podređenu ulogu, a kada je u 55. minutu Zakarić postigao i drugi gol, izgledalo je da je susret završen. Mostarci su "umrtvili" igru, prepustili sredinu terena gostima i pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Ružića.

S druge strane, Lazar Marjanović imao je nekoliko dobrih prilika, ali je svaki put kao pobjednik izlazio golman Zrinjskog Goran Karačić.

Ipak, crveno-plavi na kraju su ipak uspjeli doći do utješnog gola, i to preko iskusnog Darka Maletića.

Ovim trijumfom Zrinjski se ponovo vratio na čelo tabele, dok Banjalučanima do kraja sezone ostaje žestoka borba za opstanak, s obzirom da ih je današnjim minimalnim trijumfom protiv Veleža na tabeli prestigao Olimpik, pa će četa Borčeta Sredojevića imati veoma težak zadatak da se u preostalih šest kola pokuša spasiti ispadanja iz bh. elite.

Fudbaleri Željezničara ostvarili su veoma bitnu gostujuću pobjedu u Zvorniku, kojom nastavljaju trku za šampionsku titulu.

U prvom meču 24. kola Premijer lige BiH, Željezničar je rezultatom 2:0 porazio Drinu u Zvorniku.

U ne pretjerano zanimljivom prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, težak i nakvašen teren otežavao je igru fudbalerima oba tima, ali su gosti do prednosti stigli u pravom trenutku.

Igrala se sama završnica prvih 45 minuta, kada je Samir Bekrić proigrao Miroslava Stevanovića, a nekadašnji fudbaler Drine pogodio je mrežu svog matičnog kluba.

U nastavku je Željezničar održavao prednost sve do 66. minuta, kada je Ivan Lendrić poduplao vođstvo gostiju i praktično riješio pitanje pobjednika.

Stevanović je bio u prodoru, dodao do Bekrića, čiji udarac je odbranio golman Zvorničana Filip Erić, ali se lopta odbila do Lendrića, a ubojitom golgeteru nije bilo teško da postigne već šesti gol u isto toliko mečeva od dolaska u redove Želje.

Domaćini su bili nemilosrdni na pet utakmica 24. kola Premijer lige BiH, s obzirom da su slavili na pet stadiona.

Sloboda je sigurnim trijumfom protiv Mladosti nastavila trku za šampionsku titulu, dok je identičnim rezultatom Široki Brijeg slavio na "Pecari" protiv Rudar Prijedora.

Junak dana je Asim Zec, koji je het-trikom sam srušio Vitez.

Veoma bitne bodove u borbi za opstanak upisao je Olimpik, i to nakon teške, ali zaslužene minimalne pobjede protiv odavno otpisanog Veleža, dok je i Čelik stigao do trijumfa protiv Slavije.

PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

Drina - Željezničar 0:2 (0:1)
/M. Stevanović 45, Lendrić 66/

Čelik - Slavija 2:0 (1:0)
/Dedić 24, 50/

Travnik - Vitez 3:1 (1:0)
/Zec 17, 62, 82 - Đurić 53/

Sloboda - Mladost 2:0 (1:0)
/Haurdić 4, Zeba 56/

Olimpik - Velež 1:0 (0:0)
/Hadžić 73/

Široki Brijeg - Rudar Prijedor 2:0 (1:0)
/Adžaji 20, Pekija 55 autogol/

Zrinjski - Borac 2:1 (1:0)
/Zakarić 33, 55 - Maletić 87/

U nedjelju:

Sarajevo - Radnik (16:00)

TABELA: Zrinjski 53, Sloboda 53, Široki Brijeg 46, Željezničar 46, Sarajevo (-1) 45, Radnik (-1) 42, Čelik 35, Vitez 31, Slavija 30, Mladost 30, Olimpik 27, Borac 25, Travnik 23, Rudar Prijedor 19, Drina 16, Velež 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar