ИТА: Јуве граби ка титули, преокрет на Сан Сиру против Милана!

Фудбалери Јувентуса победили су Милан на Сан Сиру са 2:1 после преокрета у 32. колу италијанске Серије А.

Фудбал 10.04.2016 | 08:40
ИТА: Јуве граби ка титули, преокрет на Сан Сиру против Милана!

"Стара дама" наставила је победнички низ и све је ближа одбрани титуле, јер се учврстила на првом месту са 76 бодова, девет више од Наполија који има и меч мање.

Са друге стране, екипи Синише Михајловића ово је четврти меч у низу без тријумфа, па „росонери“ заузимају шесто место на табели са 49 бодова.

Пре почетка сусрета аплаузом одана је почаст недавно преминулој легенди Милана, Чезару Малдинију, а навијачи су тим поводом имали и кореографију на трибинама.

У занимљивом мечу на стадиону Сан Сиро виђено је доста прилика, а могло је бити и више голова, али Балотели погодио пречку у првом, а Погба стативу у другом полувремену.

Домаћи су повели у 18. минуту преко Алекса. После корнера Балотелија са десне стране, у казненом простору најбоље се снашао Бразилац који је главом затресао мрежу.

Јувентус је поравнао резултат у 27. минуту. Буфон је изван казног простора послао дугу лопту, Манџукић је под притском ривала успео да је дода Морати, а он да врати хрватском нападачу који без проблема тресе мрежу.

Потпуни преокрет договдио се у 65. минуту. Маркизио је извео корнер са леве стране, лопта је отишла ка другој стативи, Погба је успео да је прихвати и лобује голмана искоса са шест, седам метара.

До краја сусрета, Јувентус је успешно чувао резултат, док Милан није имао начина да запрети ривалу.

Тешком муком "неразури" су стигли до три бода на гостовању Фрозинонеу, чији фудбалери су два пута погађали оквир гола.

На прсте једне руке могле би се избројати шансе Интера, али тим Роберта Манћинија на крају је ипак славио минималним резултатом на стадиону "Матуза" против домаћег Фрозинонеа.

Старо фудбалско правило, када не искористиш своје прилике да биваш кажњен, потврђено је и у првом мечу 32. кола Серије А.

ФРОЗИНОНЕ - ИНТЕР 0:1 (0:0)

Два пута су домаћи фудбалери погађали оквир гола, прво Лука Паганини стативу у 64. минуту, а затим и Данијел Павловић осам минута касније, када је из слободног ударца погодио пречку. Пропустили су играчи Фрозинонеа још сијасет добрих прилика, а све то казнили су гости голом у 74. минуту.

Лијепо је Мауро Икарди испратио акцију гостију. Иван Перишић послао му је идеалан центаршут, а аргентински голгетер одличним ударцем главом постигао је свој 14. погодак ове сезоне.

Упркос чињеници што су у 80. минуту остали без Леонарда Бланшара (други жути картон), фудбалери Фрозинонеа покушали су да стигну до изједначења, али све се на крају завршило на покушајима.

Фудбалери Кјева победили су са 1:0 Карпи на свом терену, а истим резултатом славила је и Ђеноа у гостима са Сасуолом у 32. колу Серије А.

Победу Кјеву донео је Пелисјер у 84. миниту. Екипа из Вероне везала је другу победу и налази се на осмом месту на табели са 44 бода.

Српски фудбалер Иван Радовановић одиграло је цео меч за победнички тим и зарадио жути картон, а Жељко Бркић није бранио за Карпи.

Карпи је и даље у зони испадања, на 18. месту са 28 бодова.

Ђеноа је до победе стигал погоком Џемаилија у 42. минуту. Екипа из Ђенопве заузима десето место на табели са 40 бодова, док је Сасуоло седми са 48.

Дарко Лазовић није улазио у игру за Ђеноу.

СЕРИЈА А - 32. КОЛО:

Фрозиноне - Интер 0:1 (0:0)
/Икарди 74/

Кјево - Карпи 1:0 (0:0)
/Пелисије 83/

Сасуоло - Ђенова 0:1 (0:1)
/Џемаили 42/

Милан - Јувентус 1:2 (1:1)
/Алекс 18 - Манџукић 27, Погба 65/

У недјељу:

Емполи - Фиорентина (12:30)
Торино - Аталанта (15:00)
Наполи - Верона
Сампдорија - Удинезе
Палермо - Лацио (20:45)

У понедјељак:

Рома - Болоња (20:45)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 76, Наполи 67, Рома 63, Интер (+1) 58, Фиорентина 56, Милан (+1) 49, Сасуоло (+1) 48, Кјево (+1) 44, Лацио 42, Ђенова (+1) 40, Болоња 36, Аталанта 36, Емполи 36, Торино 36, Удинезе 34, Сампдорија 33, Карпи (+1) 28, Палермо 28, Фрозиноне (+1) 27, Верона 22.

Коментари / 0

Оставите коментар